Nem kötelező a dohányboltok fóliázása

Nem kötelező a dohányboltok fóliázása

2015. április 29. 10:30

A trafikokban a tulajdonosoknak azt kötelező biztosítani, hogy az utcáról ne legyen látható a dohányáru. A fóliával történő eltakarás azonban csak ajánlás - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség(OKSZ) főtitkára.

A dohánykereskedelmi törvény nem tartalmaz olyan kitételt, amely előírná, hogy a trafikok ablakai, illetve ajtaja fóliával legyen eltakarva - mondta el Vámos György, az OKSZ főtitkára a Magyar Hírlap megkeresésére. A takarás kötelező, azonban annak módját a kereskedő megválaszthatja. A fóliázásról nem rendelkezik a törvény, ez az eszköz csak iránymutatásként szolgál, amelyet a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. javasolt.

A főtitkár hozzátette, a törvény kialakításakor az volt a főszempont, hogy a fiatalok és a kisgyerekek ne lássanak be az üzletbe, ekkor senki nem gondolta, hogy az eltakarás kedvez a bűnözőknek. AZ OKSZ szerint a törvény felülvizsgálatára van szükség, meg kell szüntetni a fóliát és a takarást.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?