Nem könnyű a borsodi vállalkozóknak

Nem könnyű a borsodi vállalkozóknak

2015. április 1. 10:03

Az ország keleti, északkeleti részén a legkockázatosabb vállalkozni. A legbiztonságosabbak pedig a Komárom-Esztergom megyei vállalkozások - írja a Világgazdaság.

A hazai cégek bedőlési aránya (felszámolások és csődök cégszámhoz viszonyított aránya) az elmúlt 12 hónapban 3,08 százalékos volt, azaz ekkora a Bisnode Bedőlési Index értéke. A legbiztonságosabbak a Komárom-Esztergom megyei vállalkozások, mert ott a bedőlési arány jóval alacsonyabb. A legrosszabb arányt pedig a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei cégek képviselik. Összességében az ország keleti, északkeleti része az egyik legkockázatosabb. Jelenleg a fővárosban és Pest megyében van az összes működő társas vállalkozás 55 százaléka.

A Bisnode felhívta a figyelmet, hogy a pénzhez jutási idő alapján nem következtethetünk egyértelműen egy terület megbízhatóságára. Akár az is előfordulhat, hogy egy rizikósabb megyében jobb a fizetési fegyelem, mert a hitelezők a vállalkozásokat fizetésre kényszerítik, vagy csak előre fizetéssel szállítanak a cégeknek.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?