Bár a fagyasztás kiváló módja az élelmiszer-pazarlás csökkentésének, a Which? szakértői figyelmeztetnek, hogy nem minden termék alkalmas erre.
Világszínvonalú éttermeink már vannak, most már csak megfelelő magyar alapanyagok lennének szükségesek ahhoz, hogy séfjeiknek ne Bécsből, Párizsból vagy Litvániából kelljen rendelniük a legalapvetőbb hozzávalókat is.
A legjobb vendéglők a liszttől a húsig, a tejszíntől a zöldségig szinte mindent határon túlról vásárolnak - írja a Magyar Nemzet.
Az import a szélrózsa minden irányából érkezik, de már több olyan magyar kereskedő is van, aki a párizsi nagybani piacra specializálta magát. Sőt van olyan neves étterem is Magyarországon, amely Litvániából hozat tejfölt, mert konyhájában ez az összetevő kiemelten fontos - megfelelő minőségű alapanyagot pedig a balti állam termelői garantálnak neki. Kenyeret szinte minden magára adó étterem maga süt, méghozzá import lisztből, mert a hazai malmokból nem tudnak jó minőségűt beszerezni. Ugyanez a helyzet a húsokkal is: a vezető vendéglők - egynémely kivételt leszámítva - külföldről, esetenként a tengerentúlról hozatnak ilyen alapanyagokat.
A neves szakácsok beszámolója szerint komolyabb előrelépés egyedül a zöldségeknél történt, már országszerte több megbízható termelő jelent meg a piacon; ám kellő mennyiségben ők sem képesek jó minőségű árut szállítani.

Egy rakás amerikai gyorsétteremlánc készül tarolni Magyarországon: pizzázók és a Wendy's is a listán
A Pénzcentrum értesülései szerint szeptember 16-án Budapestre érkeznek népszerű amerikai étterem-márkák képviselői, hogy potenciális partnerekkel találkozzanak.

Repült a gigabírság az ázsiai ruhaboltnak: lebuktak a trükközéssel, lefoglalta a NAV az árukészletet
A közlemény szerint a NAV kockázatelemzésén akadt fenn a távol-keleti kereskedő, aki több tízmillió forinttal csökkentette fizetendő áfáját.


