3 °C Budapest

Már érzik a pesti taxisok: kevesebb a fuvar az Uber miatt

Pénzcentrum
2015. március 24. 13:02

Nem várnak tovább a hatóságokra, a kormányra, maguk veszik kezükbe a kezdeményezést a a taxisok. Országos szakszervezetük jogi lépéseket tesz a versenytárs Uber ellen, de nem árulják el pontosan, hogy miket - írja a VS.hu.

A Taxi-gépkocsivezetők Független Szakszervezete az Uber tevékenységét összevetette a jelenleg hatályos rendelkezésekkel mind polgárjogi, mind büntetőjogi kategóriát illetően. Ezt követően saját meggyőződése alapján a tegnapi napon megtette azokat a jogi lépéseket, melyeket szükségesnek tartott - jelentette be Farkas Zsolt, a TGFSZ elnöke. Hogy pontosan mik ezek, azt nem árulta el, arra hivatkozva, hogy az Uber ne tudjon ezekre felkészülni.

Mi az az Uber?

Az elmúlt hónapokban népszerűek lettek az olyan, közösségi taxik, mint az Uber vagy a WunderCar.

A dolog lényege, hogy okostelefonon keresztül, egy applikációt letöltve rendelhetünk "taxit": a rendszer az elérhető sofőröknek (akik magánszemélyek) értesítést küld, ők elfogadják a jelentkezést, és pár perc múlva megjönnek értünk. A fuvar végén a megadott bankkártyánkról emeli le a rendszer a viteldíj összegét, ami jelentősen alacsonyabb, mint a hivatalos taxitársaságok árai.


A taxisok aktivizálódása nem meglepő azután, hogy a már nyár folyamán jelezték, amikor az Uber még csak a toborzásnál tartott, ha nem lesznek egyenlő feltételek a személyszállításban, taxizásban, cselekedni fognak. Országos taxis sztrájkot helyeztek kilátásába végső esetként, azóta két Uber-ellenes felvonulást is tartottak, az egyiket múlt csütörtökön. Tegnap jogi útra terelték érdekeik védelmét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fővárosi tarifákhoz képest az Uber sofőrjei nagyjából féláron viszik az utasokat. A VS.hu-nak az egyik taxis szervezet vezetője azt mondta, kollégáik már érzékelik, hogy csökken a fuvarjaik száma a fél évvel korábbi állapothoz képest.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?