25 °C Budapest
Több tízezres többletköltség lesz ez a vállalkozásoknak

Több tízezres többletköltség lesz ez a vállalkozásoknak

2015. március 6. 09:27

Évi több tízezer forint kiadási kötelezettséggel szembesülnek most a cégpapírjaikat rendbe tévő kisvállalkozások. Jövőre már olyan e-mail címmel kell rendelkezniük, amivel át tudják venni az oda érkező hivatalos iratokat. A tanúsítványt jelenleg csak két cég forgalmazza, és egyelőre csak a fővárosban szerezhető be - írja Világgazdaság.

Az állam minden társas vállalkozásnak előírta: jövőre már legyen olyan hitelesített elektronikus aláírásuk, amelynek segítségével e-mailben is át tudják venni a hivatalos iratokat.

Ez azt jelenti, hogy a cégvezetőnek (vagy az aláírásra jogosultak valamelyikének) megfelelően hitelesített, vagyis a közigazgatási ügyintézésben is használható elektronikus aláírással kell rendelkezniük. Az előírások szerint ez esetben a szolgáltatónak - közjegyző közreműködésével - ellenőrizniük kell az aláíró személyazonosságát is, mielőtt a megfelelő szoftvert kiadják.

Az ilyen elektronikus aláírás ma drága és nehezen elérhető, és a piaci ismeretek szerint mindössze két cég foglalkozik vele. A legolcsóbb szolgáltatás éves előfizetési díja ma 13 ezer forint plusz áfa.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?