Melyik pláza lesz nyitva vasárnaponként? Itt a lista

Melyik pláza lesz nyitva vasárnaponként? Itt a lista

2015. március 3. 12:32

Nem lesz könnyű dolga annak, aki vasárnap szeretne plázázni március második felétől: sok bevásárlóközpontban gyakorlatilag csak a mozi és az éttermek lesznek nyitva, de az egyik legnagyobb budapesti pláza teljesen lehúzza a rolót a hét utolsó napjára.

Jövő vasárnap életbe lép a vasárnapi nyitva tartást korlátozó törvény. Mivel március 15-e egyébként is ünnepnap, először 22-én csodálkozhatunk rá a gyakorlatban is arra, milyen kevés helyen tudunk majd vásárolni.

Az új szabályozás különösen látványos lesz a hatalmas alapterületű hipermarketekél és a plázáknál. Azonban míg előbbiek közül elvileg egy sem lesz nyitva, a bevásárlóközpontoknál inkább azok lesznek kisebbségben, amelyek teljesen zárva tartanak majd.

A Portfolio és a Pénzcentrum körképéből az látszik, hogy

a mozival is rendelkező plázák jellemzően nyitva tartanak vasárnap,

ezekben a mozi mellett még a vendéglátó egységek lehetnek nyitva, de csatlakozhat még néhány, a bevásárlóközpontban található üzlet is (jellemzően kisebb boltok, ahol a tulajdonos is ott dolgozik). Az a bevásárlóközpont azonban, ahol nem üzemel mozi várhatóan nem nyit majd ki vasárnapokon március közepétől - ilyen például az egyik legnagyobb pesti pláza, az Árkád.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A vasárnapi kieső vásárlások pótlása érdekében hétköznap több pláza is tervezi a hosszabb nyitva tartást. Egyesek a hét minden napján tovább tarthatnak nyitva, míg mások pár napot választanak ki erre a célra. Jellemzően a budapesti központok esetében a korábbi 9 órás zárást 10 órára módosítják, míg vidéken a 8 órás zárás változhat 9 órára. De vidéken szintén felmerült annak a lehetősége is, hogy esetleg nem az esti nyitva tartást hosszabbítanák meg, hanem korábban nyitnának ki az épületek, ezt azonban még egyelőre vizsgálják.

Mi a helyzet a vidéki városokban?

  • Jellemzően a vidéki bevásárlóközpontok közül is azok lesznek nyitva vasárnaponként, amelyekben van multiplex mozi.
  • A Balaton Plaza (Veszprém), Sopron Plaza (Sopron), Pécs Plaza (Pécs), Savaria Plaza (Szombathely) nyitva fognak tartani vasárnaponként.
  • A Zala Park (Zalaegerszeg) kiskereskedelmi park a törvény életbe lépése után nem nyit ki vasárnaponként, kivéve az adventi, továbbá a szabadon választott vasárnapokat.
  • A Balaton Plaza bevásárlóközpont meghosszabbított nyitva tartással üzemel 2015. március 15. után pénteken és szombaton 9-21 óra között. A Pécs Plaza, a Savaria Plaza, és a Sopron Plaza az eddigi nyitva tartási rend szerint tartanak nyitva a továbbiakban is.
  • A bevásárlóközpontok által meghatározott szabadon választott vasárnapok tervezett dátuma: Savaria Plaza: 2015. november 22., Balaton Plaza: 2015. december 27., Pécs Plaza: 2015. december 27., Sopron Plaza: 2015. december 27. A bevásárlóközpontok ezeken a napokon a vasárnapi nyitva tartási rend szerint tartanak majd nyitva.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?