20 °C Budapest
Másfél hetük maradt a boltosoknak

Másfél hetük maradt a boltosoknak

2015. február 16. 09:04

Pár napjuk lesz csak a kereskedőknek, hogy eldöntsék: akarnak-e és tudnak-e élni a vasárnapi és éjjeli zárva tartás alóli mentesítés lehetőségeivel. A kormányrendelet még csak készül, de a tervezete szerint a kereskedőknek már csak két hetük volna a bejelentésekre.

A törvény hatályba lépése előtt 15 nappal kellene jelezniük az illetékes önkormányzat jegyzőjénél a kereskedőknek, hogy ők megfelelnek a kötelező zárva tartás alóli mentesség rendeletben meghatározott feltételeinek - ezt tartalmazza annak a kormányrendeletnek a tervezete, amelyet a múlt héten küldtek ki egyeztetésre.

Ez annyit jelent, hogy a kereskedőknek február 27-ig (az utolsó munkanapig) kell bejelenteniük az önkormányzatnak, ha a rendelet alapján felmentést akarnak: vagyis már most is kevesebb, mint két hetük van, pedig a jogszabályt még ki se hirdették - írja a Világgazdaság.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?