Mit keresett a NAV a Zámbó családnál?

2015. február 5. 17:05

Razziázott az adóhatóság a Zámbó Jimmy tiszteletére rendezett emlékesten. A rendezvényen a sztárfellépők mellett gálavacsorára is várták a VIP vendégeket. Ezért a belépőért 10 ezer forintot kellett fizetni. Az ellenőrök többek között arra voltak kíváncsiak, vajon kaptak-e a VIP vendégek számlát a vásárlásukról.

Ebben az évben a Csepeli Munkásotthonként ismert művelődési házban rendezték meg Zámbó Jimmy éves emlékestjét. A VIP vendégeknek órákat kellett várakozniuk a svédasztalos gálavacsorára, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) razziát tartott abban a helyiségben. Ez a speciális VIP jegy 10 ezer forintba került - írta meg a Blikk.

A lapot egy vendég is informálta: ez a fiatal lány mesélte el, hogy a vendégeket az adóhatóság emberei az este során elkezdték faggatni, mennyiért vették a jegyet, illetve kaptak-e számlát a vásárlásról. Ő például nem kapott, és nem is kért, nem is hiányolta. Mint mondta, a színházban sem szokott számlát kérni. A lap információi szerint négy órán keresztül vizsgálódott a NAV, és amíg nem végeztek, senki nem léphetett be a vacsoraterembe. Az említett informátornak nem is volt kedve kivárni, míg beengedik, így ő például vacsora nélkül távozott.

Az eset kapcsán Zámbó Krisztián elmondta, remek hangulatban telt az este, és ő nem érzékelt semmit az ellenőrzésből. Majd hozzátette azt is, szerinte semmi különös nincs egy ilyen ellenőrzésben, bárhol és bármikor megtörténhet. Zámbó Árpy elfoglaltsága miatt nem akart reagálni a dologra, a családi pénzügyekért felelős Marietta pedig csak annyit mondott el a lapnak: a gála remekül sikerült, másról pedig nem szeretne nyilatkozni.

Több százezren az adóslistán

Ha valaki nem ad számlát az eladott terméke után, adócsalást követ el. Hiszen így nem fizet adót a forgalma után. Ugyanígy nem fizetnek adót az adóstartozók sem, akiket a feketelista.hu-n időről időre nyilvánosságra hozott listán lehet felfedezni. A legutóbbi adatok szerint 157 835 cég van a listán, ami ellen tavaly az adótartozás behajtására végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel.

Ezzel múlt év végére már összesen 361 956 cég ellen volt folyamatban végrehajtási ügy. A vállalkozásoktól 924,7 milliárd, a magánszemélyektől pedig 207,7 milliárd forintot vár az adóhivatal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A működő társaságok 2014-ben 288,8 milliárd forintot fizettek be, a nem működőktől - felszámolás, csődeljárás alatt állóktól - viszont mindössze 5,5 milliárd forint érkezett a NAV számlájára. Ez utóbbi körhöz tartozóknál évről évre halmozódik az adótartozás, és alig van esély a milliárdos hátralékok behajtására.

Sokan nem vesznek egyébként tudomást arról, hogy tartozásuk lenne. Sokakat csak a végrehajtás elindítása döbbent rá adófizetési kötelezettségükre; ők tavaly 150,7 milliárd forint adótartozást egyenlítettek ki.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem