15 °C Budapest

55 milliárdot hozott a chipsadó

2014. október 30. 08:36

Több mint 55 milliárd forint folyt be a népegészségügyi termékadóból a 2011-es bevezetése óta - írja az egészségügyért felelős államtitkárság tájékoztatására hivatkozva a Magyar Nemzet.

Emlékeztettek, a chipsadó célja a bizonyítottan egészségi kockázatot hordozó magas cukor-, só- és egyes koffeintartalmú élelmiszerek megadóztatásával az egészségesebb táplálkozás előmozdítása, a gyártók ösztönzése a kedvezőbb összetételű termékek előállítására, a népegészségügyi célú programok, egészségügyi szolgáltatások finanszírozásának javítása. Hozzátették: a bevételt - további forrásokkal együtt - az ágazatban dolgozók bérfejlesztésére fordítják.

Szintén az államtitkárság közlésére hivatkozva kiemelték: igazodva az uniós elvárásokhoz, január 1-jével megszűnik a nem minőségi tömény szeszes italokra alkalmazott magasabb jövedékiadó-mérték, ám e termékek - egészségkárosító hatásuk miatt - a népegészségügyi termékadó hatálya alá fognak esni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?