7 °C Budapest

Ördög Nóra tízmilliós üzlete: erről eddig kevesen tudtak

Pénzcentrum
2014. szeptember 9. 17:15

Ördög Nóra igazi üzletasszonnyá nőtte ki magát: a TV2 újdonsült műsorvezetője pár évvel ezelőtt alapított céget barátnőjével, amely meglehetősen sikeres: tavaly 37 millió forint nettó árbevételre tettek szert, míg 2012-ben "csupán" 17 millióra.

A két nő Angyalműhely nevet viselő vállalkozása eleinte csupán önbizalom-növelésre épült, különféle csomagokat árultak, amely tanácsadásokat és átalakítást foglalt magába, majd a végén Nánási Pál által egy fotózást. Nóráék azonban többre vágytak - írja a Blikk.

Kihasználták a műsorvezető ismeretségét, első terhessége alatt elrukkoltak egy kismamáknak szóló DVD-vel is, mára pedig már annyi szolgáltatóval kötöttek megállapodást, annyi mindent árulnak, hogy kategóriákba kellett sorolniuk portékáikat. Fő vonaluk persze továbbra is az exkluzív önbizalom-növelő tréning, amely mindössze egyetlen napos, az ára viszont felér egy kétéves OKJ-s tanfolyaméval: 195 ezer forint. Emellet találthatnak még a kuncsaftok a weboldalukon szépségápolási termékeket, ruhákat, bizsukat, táskákat, vállfát és még bögremelegítőt is, különleges, angyalszárny motívummal.


A két nő 2011-ben félmillió forinttal alapította a kft.-t, amely szinte azonnal népszerű lett. Első évben 2,9 milliót, 2012-ben már 17,3 milliót tavaly pedig már 37,1 millió forint nettó árbevételre tettek szert. Azt nem tudni, Nórinak - aki nem kívánt megszólalni az ügyben - az RTL Klubtól kapott fizetése ebbe a cégbe vándorolt-e, de testvérével, Árpáddal is alapított betéti társaságot, amely szintén jól jövedelmező, tavaly együttesen 29,4 millió forint nettó árbevételük volt.

Akár NHP-ból is növekedhet a cég

Azt nem tudjuk, hogy az Angyalműhely használja-e a Nemzeti Hiteplrogramot (NHP), de az biztos, hogy a program sok vállalkozás növekedéséhez hozzájárulhat.  Az NHP-t a kis- és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítésének érdekében hirdették meg. A hivatalos megfogalmazás szerint az NHP a hitelpiacok működésének helyreállítását és az egészséges gazdasági növekedés megindulását támogatja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A program lehetőséget ad arra, hogy akár új hitel felvételével, akár a meglévő hitel kiváltásával jobb helyzetbe hozza a kis- és középvállalkozásokat. Előbbi ösztönzi a gazdasági növekedést, utóbbi pedig lehetővé teszi, hogy csökkenjen a vállalkozók törlesztési terhe és az árfolyamkockázata, ezáltal javuljon hitelképességük. Persze nem csak az új hitelezésnek van gazdaságélénkítő hatása, hiszen a kedvező kamat csökkenti a vállalati költségeket, amely szintén plusz forrásokat jelent a vállalatnak.

A programban elérhető hitelkeretből a vállalkozások a kereskedelmi bankokon keresztül hívhatnak le pénzt, tehát tulajdonképpen a bankoktól veszik fel a cégek a rendkívül kedvező kamatozású kölcsönt.

A program célja kifejezetten az, hogy kis- és középes vállalatokat juttasson kedvező hitelhez. A kedvezményes hitel a következő célokra igényelhető: beruházásra (például üzleti célú ingatlan, gép, üzemi felszerelés beszerzésére, vagy tulajdoni jogot jelentő részesedés elérésére); forgóeszköz-finanszírozásra (például készletek, vevői követelések finanszírozására); EU támogatás előfinanszírozásra (vissza nem térítendő támogatásokhoz). Természetesen a vállalkozás kiválthatja vele a fenti célokra korábban felvett meglévő forint-vagy - az eredeti hitelcél vizsgálata nélkül - devizahitelét is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem