Ezer új pénztárgép van bekötve eddig a NAV-hoz

2013. november 28. 09:01

Folyamatosan emelkedik az adóhivatalhoz bekötött online pénztárgépek száma, miközben nemrég egy-kétszáz kassza állt kapcsolatban a hatósággal, most megközelítőleg ezer új típusú készülék üzemel - írja a Magyar Nemzet

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a lap csütörtöki számában úgy fogalmazott, az adatokból arra lehet következtetni, hogy a napokban megindult a tömeges csere.

Az adóhivatal eddig 205 ezer esetben adta ki az új pénztárgépek üzembe helyezéséhez szükséges kódot. Az átállást segítő ötvenezer forintos támogatást pedig sz ügyek több mint felében, 116 ezer készülék cseréjéhez folyósíthatják. Eddig több mint 2600 érintett élt az új lehetőséggel, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendelte meg pénztárgépét - ismertette Pankucsi Zoltán.

Komoróczki István, a Coop Hungary Zrt. szóvivője a lap érdeklődésére azt mondta, egyelőre szűkös a gyártói kapacitás, nem biztos, hogy a forgalmazóknak az év végéig sikerül minden igényt kielégíteniük. Úgy becsülte, reálisan február végéig, március elejéig valósulhat meg a kasszacsere a teljes kereskedelemben.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM