24 °C Budapest

Nem száll rá a céges fizetésekre a NAV

Pénzcentrum
2013. február 27. 09:32

Január elsejétől elméletileg másfél millió forint feletti céges fizetéseket nem lehet készpénzben fizetni, de ahogy a Napi Gazdaság megtudta ennek közvetlen ellenőrzésére nem készül az adóhatóság.

A lap kérdésére a NAV elmondta, hogy a bevallások utólagos ellenőrzése során is vizsgálja majd a jogszabály betartatását. Az ütemezett ellenőrzések keretében ma is ellenőrizhetik a készpénzforgalmat, de külön ellenőrzéseket emiatt nem indíthatnak - véli a lap.

A NAV 3002/2013-as útmutatója egyértelműsíti: a készpénzfizetés felső határaként meghatározott 1,5 millió forint a két pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó között áfával növelt, egy naptári hónapban egymás között teljesített kifizetést jelenti. Továbbá a trükközés sem érheti meg, hiszen a NAV több szerződést is tekinthet egynek, ha úgy véli, hogy csak azért kötöttek több szerződést, hogy kijátsszák a jogszabályt.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?