15 °C Budapest

Itt a legújabb átverés: magyar netbankolók veszélyben - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2013. február 24. 18:32

Mozgalmas hét áll mögöttünk, az MGM végre tisztázta, hogyan kell számolni a szabadságok idejére eső bért és még a pápa nyugdíjáról is írtunk. De ami nagyon fontso, hogy figyeljunk oda a saját pénzünkre, már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat.

50 ezres bírságot kaphat a legtöbb magyar háztulajdonos
A legfrissebb előrejelzések szerint idén a napokban havazik utoljára Magyarországon. Az ingatlantulajdonosoknak viszont még most sem szabad megfeledkezniük arról, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra. Aki pedig elmulasztja kötelességét, azt akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatják.

Itt a legújabb átverés: magyar netbankolók is veszélyben!

Már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat.

Mit kell tenni, hogy legyen egymilliód még tavasszal?
A további kamatcsökkentések ellenére is alig változik valami a személyi kölcsönök területén. Aki most egymillió forintot szeretne kölcsönkérni annak minimum 1 millió 300 ezret kell visszafizetnie három év alatt. A legdrágább kölcsön ehhez képest közel 150 ezer forinttal kerül többe, tehát érdemes jól körülnézni, hogy melyik hitelintézetet választjuk. A Pénzcentrum.hu a legjobb ajánlatokat szedte össze.

Kiderült: ennyi nyugdíjat kap a pápa
Múlt hétfőn jelentette be XVI. Benedek, hogy február 28-án leköszön a pápai trónról. A pápa további életével, pozíciójával kapcsolatban egyelőre még sok a kérdőjel, az azonban kiderült, mennyi nyugdíjat fog kapni a 85 éves egyházfő.

Itt a megegyezés: nem függhet a szabadságnapoktól a fix havi béresek fizetése
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyetértettek abban a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága mai ülésén, hogy a munkabér ne változzon a szabadsággal érintett hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától függően. Ennek megfelelően rövidesen megkezdődik az elfogadott szabályozási iránynak megfelelő új normaszöveg kidolgozása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Időben lépett az ügyes devizahiteles: 10 ezrek ütik a markát

Ritkán kapunk ilyen pozitív olvasói levelet, de Viktor mindenen túltett. A levélben arról számolt be olvasónk, hogy a végtörlesztés idején lapunknak köszönhetően váltotta ki devizahitelét egy olyan kedvező forint kölcsönre, aminek köszönhetően ma 10 ezerrel fizet kevesebbet havonta. Igaz, hogy a pénzt leginkább szórakozásra költik, de úgy érzik nagyban javult az életük oldalunknak köszönhetően. A történet mindenkinek tanulságos lehet, hiszen a legelső lehetőségre is bátran lecsaptak, reálisan értékelték pénzügyi helyzetüket és felismerték a lehetőséget, amiről sokan lecsúsztak.

Hova jöhet végre a nyugdíj? Idősek is megúszhatják olcsóbban
Gyakorlatilag két sárga csekk árából fenntartható egy nyugdíjas folyószámla. De azt is meg lehet kockáztatni, hogy a banki szolgáltatások már a postás borravalójából is elérhető bárki számára. Egy nyugdíjas nem csak biztonságban tudhatja a pénzét, de könnyebben is megtakaríthat kisebb összegeket, mintha párnacihában tartaná a teljes nyugdíját. A 65 év felettieknek kerestük meg a legjobb folyószámlát, hiszen több bank is kedvezményes feltételekkel várja őket.

Életveszélyes lakást hirdetnek Budapesten

Azbeszttartalmú falak Budapest luxuskerületében - riasztó lakáshirdetésbe botlott a Pénzcentrum.hu egyik olvasója. De mennyire veszélyes a lassan egy évtizede betiltott építőanyag, s mit tehetünk ellene?

Veszélyben a magyar nyugdíjasok pénze! Vadásznak rájuk
Látványosan sok, leginkább idős emberek elleni csalást követtek el az elmúlt hónapokban. A bűnözők számára meglehetősen könnyű célpontot jelentenek a kiszolgáltatott nyugdíjasok - mutatjuk, mik a legújabb trükkök, mire érdemes figyelni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Undorító: ilyen húst sóznak rá a magyarokra + képek
Két nap alatt három alkalommal kellett illegális hústermékek miatt eljárniuk az élelmiszerbiztonsági szakembereknek: február 20-án 7 és fél mázsa, míg ma közel 4 tonna lejárt fogyaszthatósági idejű, beazonosotíthatatlan, tiltott módon lefagyasztott, engedély nélkül előállított húst és húskészítményt vontak ki a forgalomból.

Meglepetés a CBA-tól! Két napja interneten is árusít

Nagyobb hírverés nélkül kedden elindította megújult online bevásárlási szolgáltatását a CBA, első körben a Budapesten és az agglomerációban élők számára - adta hírül az MTI. Mint arról a Pénzcentrum.hu több ízben beszámolt, heteken belül a legnagyobb élelmiszer kiskereskedelmi üzletlánc, a Tesco webshopja is beindul.

Feltámadt a legendás magyar márka
Ismét kaphatóak az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Ki fogja ezt megfizetni? Saját szakértőjével vitatkozik az adóhivatal
Reagált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Pénzcentrum.hu nemrégiben közölt cikkére, amelyben arról számoltunk be, hogy nem tudják a jogszabályoknak megfelelően kitölteni a 2012. évi adóbevallást a magánszemélyek, ha nemcsak munkaviszonyból, hanem önálló tevékenységből, például üzletszerű internetes ingó értékesítésből is származott jövedelmük. Az adóhatóság lapunkhoz eljuttatott levelében közölte: a bevallás rendben van. A reagálásban foglaltak azonban nemcsak az általunk megkérdezett okleveles adószakértő véleményének, hanem a NAV főmunkatársa, elismert szakértője által az Adóvilág című szaklapban közölt iránymutatásnak is ellentmondanak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem