25 °C Budapest

Döntöttek: befellegzett a plázáknak

Pénzcentrum
2011. november 22. 09:35

A parlament hétfő este elfogadta a 2012-es költségvetés megalapozó salátatörvényhez benyújtott módosító javaslatokat. Magáról a törvényről így jövő héten dönthetnek. A salátatörvény jellege miatt a képviselők egy törvényben ezer különféle kérdésről döntöttek - írja a Napi Online.

A hétfő esti szavazások végeredményeként, állami kézbe kerül a tankönyvterjesztés. A jövőben az iskolák kizárólag az állami terjesztőcégen keresztül rendelhetik meg a kiadók könyveit - ez gyakorlatilag 150 terjesztőcég ellehetetlenítését jelenti.

Támogatták Lázár János azon javaslatát, amely mintegy 300 millió forinttal emelné meg januártól a parlamenti frakciók támogatását. Egy frakció 25 képviselő alapdíjának teljes összegét valamint képviselőnként további kiegészítést kaphat. A kiegészítés mértéke kormánypárti frakciók esetében az alapdíj 55 százaléka - ezt emelik most 60 százalékra - vagyis az emelés mértéke mintegy 10 százalékos. Az ellenzéki frakciók esetében a képviselői kiegészítés az alapdíj 85 százalékáról 90 százalékra, a független képviselők esetében pedig 100-ról 105 százalékra emelkedne.

Az országgyűlési képviselők a salátatörvény részeként megszavazták pláza-építési stopot is. A szabályozás összességében a nagyobb üzletek építésének tilalmával ahhoz vezethet, hogy drágábban vásárolhatunk.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?