29 °C Budapest

Baleseti adó: ki fizet valójában? + video

Pénzcentrum
2011. november 21. 17:02

Nem sokkal a kötelező biztosítási kampány előtt derült ki, hogy a kormány bevezetné a baleseti adót. Ennek mértéke az előzetes elképzelések szerint körülbelül 30 százalékos lenne. De vajon kinek és mikor kell ezt kifizetnie?

A baleseti adóval kapcsolatos jogszabályelőkészítés jelenleg is zajlik, a bevezetéséről szóló jogszabálytervezet parlamenti végszavazása még nem történt meg. A biztosítási szakmai is várja, hogyan dönt majd az Országgyűlés. Addig a biztosítók és a biztosítás közvetítők is egyet tehetnek: felhívják az ügyfelek figyelmét , hogy a kötelező biztosítási kampányban meghirdetett díjak nem tartalmaznak olyan adóelemet, melynek megfizetésére az autós csak később lesz köteles.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A kgfb tarifákban a baleseti adó jelenleg nincsen benne, de minden biztosító megjeleníti, hogy erre a későbbiekben majd fizetni kell bizonyos összeget - mondta Horváth Andrea az Allianz Hungária Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese. Amikor a jogszabályt kihirdetik, a biztosítók tájékoztatni fogják az ügyfeleket arról, hogy mikor és milyen összegű adót kötelesek fizetni. Ha valaki decemberben az egész éves kgfb díjat befizeti, akkor januárban számítani kell arra, hogyteljesítenie kell adófizetési kötelezettségét is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 12:34
A természeti, a politikai, gazdasági, társadalmi bizonytalanságok mélyülése, a civilizációs beláthat...
MEDIA1  |  2022. május 20. 10:56
A 4iG meghagyja a mobil üzletágat: három lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként fejleszthetnék azt....
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?