28 °C Budapest

Ennyi, vége: az ismert magyar üzletlánc a süllyesztőben

Pénzcentrum
2011. október 31. 15:03

Felszámolási eljárást indítottak az Electro World Magyarország Kft. ellen. A társaság 2001-ben indult működése alatt egyszer sem volt nyereséges, vesztesége minden évben meghaladta az egymilliárd forintot.

Nem sikerült csődvédelembe menekülni az áruházait sorra bezáró Electro World Magyarország (EWM) Kft.-nek, a társaság ellen a Pest Megyei Bíróság megindította a felszámolási eljárást - tudta meg a gazdasag.hu. Korábban a cég ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a csődvédelem elkerülhetetlen, s van olyan üzleti partnere a cégnek, amelynek támogatásával jelentős ingatlanbiztosítékot tudnak felajánlani a finanszírozó banknak.

Idén bírósági, illetve közjegyzői kezdeményezés nyomán hét végrehajtás indult az EWM ellen. A cég illetékesei kétszer kíséreltek meg csődvédelembe menekíteni a társaságot, de mindkétszer lezárták az eljárást. A társaság alkalmazotti létszáma az idén júniusi 332-ről júliusra 1 főre csökkent.

A társaság működése során sohasem termelt nyereséget, árbevétele 2008-ig folyamatosan bővült, abban az évben meghaladta a 20 milliárd forintot, utána viszont mélyrepülésre váltott, tavalyi forgalma alig érte el a 10 milliárd forintot. A cég masszívan veszteséget termelt, vesztesége rendre meghaladta az egymilliárd forintot, de 2009-ben már 3,7 milliárd forintra rúgott. A negatív eredményt 2010-re sikerült konszolidálni, a tavalyi évet így 1,2 milliárdos mínusszal zárták.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?