6 °C Budapest

Milliós bírságot kaphatnak a lomizók Ausztriában

2011. július 4. 09:02

Az osztrák rendőrség akciót indított a magyar határnál az illegális lomtalanítók és hulladékbegyűjtők kiszűrése érdekében. Az engedély nélküli hulladékgyűjtés akár 7200 eurós (1,9 millió forint) bírsággal is büntethető - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Burgenlandban gyakran találkozni Magyarországról érkező lomisokkal, azaz illegális ócskásokkal, akik leginkább itthon értékesítik a még használható iparcikkeket és a fémhulladékot. A burgenlandi hulladékudvarok kezdeményezésére az osztrák rendőrség megszigorította az ellenőrzéseket, és komoly (360 és 7270 euró közötti) bírságot helyezett kilátásba az engedéllyel nem rendelkezők számára. A hírek szerint a hulladékudvarokban felvásárolt, így a magyar kohókba kerülő fém hiányát, valamint az elszaporodó bűnözést elégelték meg nyugati szomszédunknál.

A lap úgy tudja, múlt csütörtök este már ellenőriztek lomisokat a magyar határon. A jelentős bírság visszatarthatja a hulladékgyűjtésből élőket. Sok devcseri, csornai család számára azonban ez az egyetlen bevételi forrás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06