21 °C Budapest

Milliós bírságot kaphatnak a lomizók Ausztriában

2011. július 4. 09:02

Az osztrák rendőrség akciót indított a magyar határnál az illegális lomtalanítók és hulladékbegyűjtők kiszűrése érdekében. Az engedély nélküli hulladékgyűjtés akár 7200 eurós (1,9 millió forint) bírsággal is büntethető - írja a Magyar Nemzet.

Burgenlandban gyakran találkozni Magyarországról érkező lomisokkal, azaz illegális ócskásokkal, akik leginkább itthon értékesítik a még használható iparcikkeket és a fémhulladékot. A burgenlandi hulladékudvarok kezdeményezésére az osztrák rendőrség megszigorította az ellenőrzéseket, és komoly (360 és 7270 euró közötti) bírságot helyezett kilátásba az engedéllyel nem rendelkezők számára. A hírek szerint a hulladékudvarokban felvásárolt, így a magyar kohókba kerülő fém hiányát, valamint az elszaporodó bűnözést elégelték meg nyugati szomszédunknál.

A lap úgy tudja, múlt csütörtök este már ellenőriztek lomisokat a magyar határon. A jelentős bírság visszatarthatja a hulladékgyűjtésből élőket. Sok devcseri, csornai család számára azonban ez az egyetlen bevételi forrás.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?