Nagyobb büntetést kaphatnak a szemetelők

2011. május 25. 09:35

Szigorúbb büntetésre számíthatnak a szemetelők. A kormány nagyobb összegekkel sújtaná a hulladéklerakást és a közterületi szemetelést is. A cél az állampolgárok visszatartása olyan tevékenységektől, amik veszélyeztetik a környezetet. Épp ezért lesznek olyan magasak a kiszabott bírságok, amik már tényleges visszatartó erőt képviselhetnek - írja a Magyar Nemzet.

Olyan mértékű bírságokat tervez kiszabni a Vidékfejlesztési Minisztérium szemetelés esetére, ami ugyan arányos, de tényleges megterhelést jelet az érintetteknek, így a visszatartó ereje nagy. Szaktárca egyeztet az érintett területekkel, hamarosan megszülethet a megállapodás. Jelenleg maximálisan kiszabható büntetés közterületen való szemetelésért 50 ezer forint.

A probléma óriási, hiszen Magyarországon jelenleg körülbelül 20 ezer illegális lerakó és szemétkupac található. A mai bírságok még nem elegendőek ezek felszámolására, hiszen egyáltalán nem arányos a legális hulladékkezelés költségeivel.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?