21 °C Budapest

50 bankrabló szállta meg a CIB Medve utcai székházát

2011. június 22. 18:32

A rendőrséget is értesítette a CIB Bank, miután bankrablási kísérletnek értékelte a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) szerdai demonstrációját. A bank közlése szerint a szövetség tagjai félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és ügyfeleivel szemben.

Szerdán a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy 50 szimpatizánsa jelent meg a CIB Bank Medve utcai székházának bankfiókjában.

A pénzintézet közlése szerint az akció célja deklaráltan az ügyfélforgalom ellehetetlenítése volt, hiszen valós ügyféligényekkel, fióki ügyintézést igénylő kérdésekkel nem fordultak a demonstrálók a fiók munkatársaihoz. A demonstráció résztvevői félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és ügyfeleivel szemben, így az akciót bankrablási kísérletnek értékelve a bank biztonsági szolgálata a fiók bezárása és a rendőrség értesítése mellett döntött.

A CIB Bank alapvető célja a folyamatos üzletmenet biztosítása valamint betéteseinek és befektetőinek védelme. Így amennyiben a jövőben hasonló jellegű, előre be nem jelentett demonstrációval és fenyegető fellépéssel szembesülünk, azt a továbbiakban is bankrablási kísérletnek tekintjük, és ehhez kapcsolódóan minden szükséges jogi lépést meg fogunk tenni - olvasható a pénzintézet nyilatkozatában.

A Pénzcentrum.hu kérdésére Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke elmondta, hogy 30-45 perces demonstrációjukat sorszámtépéssel kezdték. 50-60 önkéntes vett részt az akcióban, melynek célja a banki forgalom akadályozása volt. "Megígérték, hogy küldenek valakit az igazgatóságról, de a rendőrök jöttek ki" - mondta Éliás. A rendőrök nem állítattak elő senkit, nem intézkedtek senki ellen, egyedül a VÉSZ elnöke maradt a helyszínen 45 percig.

Az ügy előzménye egy elszámolási vita. Az ATA Ingatlan Ingatlanforgalmazó Kft. szolgáltatásai utáni követelését nem fizette ki egy technikai hibára hivatkozva a CIB Bank, annak ellenére, hogy a követelést írásban is elismerte a pénzintézet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Forrás: VÉSZ


Éliás Ádám arról tájékoztatta lapunkat, hogy a pénzintézet a vitás ügy rendezéséig további demonstrációkra számíthat.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?