15 °C Budapest

Gyilkosság fényes nappal: szétperlik a bankot

2011. április 14. 15:02

Beperelte az agyonvert indonéziai politikus felesége a Citigroup-ot. Ahogy mi is megírtuk, csak érdeklődni akart a túlságosan növekedő hiteltartozásáról, a hitelbehajtók viszont agyonverték az 50 éves Irzen Octa-t, a Nemzeti Egység Párt egyik vezető politikusát. Azért a bank akár elképesztő összeget 347 millió dollárt (64 milliárd forint) is fizethet az özvegynek.

Beperelte az agyonvert indonéziai politikus felesége a Citigroup-ot. Ahogy a Pénzcentrum.hu is megírta, csak érdeklődni akart a túlságosan növekedő hiteltartozásáról, a hitelbehajtók viszont agyonverték az 50 éves Irzen Octa-t, a Nemzeti Egység Párt egyik vezető politikusát. Azért a bank akár elképesztő összeget 347 millió dollárt (64 milliárd forint) is fizethet az özvegynek -írja a Bloomberg.

Az indonéziai Citibank fiókban történt incidens utáni Indonéziai Központi Bank által levezetett kivizsgálások során kiderült a Citibank helyi alkalmazottjai gyakran loptak az ügyfelek számláiról. Valószínűleg Octa úr is ilyen csalás áldozata volt.

A CitiGroup képviselője elmondta, még nem kapták meg az értesítést a bíróságról, így nem tudnak nyilatkozni a perről, sem annak következményeiről. A Citigroup együtt fog működni a helyi rendőrséggel, bár a belső vizsgálatuk szerint nem bántalmazták Octa urat az irodában.

Ha mégis felelős a bank és annak alkalmazottai a halálesetért, akkor a feleség akár 64 milliárd forintot is kaphat a bankcsoporttól és egyéb szankciók is terhelhetik a bankot a helyi csalások miatt. Persze nem biztos, hogy a helyi bíróság meg is ítéli ezt az óriási összeget az özvegynek.

Előzmények:

Drámai haláleset történt múlt kedden egy jakartai Citibank-fiókban. A bankban egy indonéz politikus vesztette életét, amikor hitelkártyájának egyenlegéről érdeklődött: az alkalmazottak halálra verték

The Jakarta Globe c. napilap információi szerint az 50 éves Irzen Octa, a Nemzeti Egység Párt egyik vezető politikusa azért ment be a Citibank egyik jakartai fiókjába, mert arra lett figyelmes, hogy hitelkártyájának egyenlege a korábbi 48 millió rúpiás (kb. 1 millió forint) tartozása helyett mintegy százmilliósat (2,1 millió) mutatott.

A banki ügyintéző, akihez Irzen problémájával fordult, nem tudta megindokolni, miért nőtt kétszeresére a tartozás. Úgy tudni, Irzen ragaszkodott az igazához, ezért a pénztáros maga mellé vette két kollégáját (akik behajtással is foglalkoztak), felvezették a politikust az egyik emeleti tárgyalóba, és ott egész egyszerűen halálra verték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Irzen Octa (Fotó: metropolitan.inilah.com)


A hatóságok letartóztatták a három férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak; a tárgyalószoba falán és függönyén vérnyomokra bukkantak, a boncolás pedig kiderítette, Irzen agyrázkódást szenvedett halála előtt. A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyilkosságot a tartozás, és a nem egyező hitelösszegek miatt követték el: a jelek szerint a behajtókat az dühítette fel, hogy a férfi reklamált. 

A Citibank indonéziai szóvivője, Ditta Amahorseya szűkszavúan nyilatkozott. Mint mondta, minden, általuk alkalmazott pénzbehajtó szigorú etikai elvek mentén végzi munkáját, még szóbeli fenyegetéssel sem próbálhatják meg visszaszerezni a tartozást.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?