20 °C Budapest

Gyilkosság fényes nappal: szétperlik a bankot

2011. április 14. 15:02

Beperelte az agyonvert indonéziai politikus felesége a Citigroup-ot. Ahogy mi is megírtuk, csak érdeklődni akart a túlságosan növekedő hiteltartozásáról, a hitelbehajtók viszont agyonverték az 50 éves Irzen Octa-t, a Nemzeti Egység Párt egyik vezető politikusát. Azért a bank akár elképesztő összeget 347 millió dollárt (64 milliárd forint) is fizethet az özvegynek.

Beperelte az agyonvert indonéziai politikus felesége a Citigroup-ot. Ahogy a Pénzcentrum.hu is megírta, csak érdeklődni akart a túlságosan növekedő hiteltartozásáról, a hitelbehajtók viszont agyonverték az 50 éves Irzen Octa-t, a Nemzeti Egység Párt egyik vezető politikusát. Azért a bank akár elképesztő összeget 347 millió dollárt (64 milliárd forint) is fizethet az özvegynek -írja a Bloomberg.

Az indonéziai Citibank fiókban történt incidens utáni Indonéziai Központi Bank által levezetett kivizsgálások során kiderült a Citibank helyi alkalmazottjai gyakran loptak az ügyfelek számláiról. Valószínűleg Octa úr is ilyen csalás áldozata volt.

A CitiGroup képviselője elmondta, még nem kapták meg az értesítést a bíróságról, így nem tudnak nyilatkozni a perről, sem annak következményeiről. A Citigroup együtt fog működni a helyi rendőrséggel, bár a belső vizsgálatuk szerint nem bántalmazták Octa urat az irodában.

Ha mégis felelős a bank és annak alkalmazottai a halálesetért, akkor a feleség akár 64 milliárd forintot is kaphat a bankcsoporttól és egyéb szankciók is terhelhetik a bankot a helyi csalások miatt. Persze nem biztos, hogy a helyi bíróság meg is ítéli ezt az óriási összeget az özvegynek.

Előzmények:

Drámai haláleset történt múlt kedden egy jakartai Citibank-fiókban. A bankban egy indonéz politikus vesztette életét, amikor hitelkártyájának egyenlegéről érdeklődött: az alkalmazottak halálra verték

The Jakarta Globe c. napilap információi szerint az 50 éves Irzen Octa, a Nemzeti Egység Párt egyik vezető politikusa azért ment be a Citibank egyik jakartai fiókjába, mert arra lett figyelmes, hogy hitelkártyájának egyenlege a korábbi 48 millió rúpiás (kb. 1 millió forint) tartozása helyett mintegy százmilliósat (2,1 millió) mutatott.

A banki ügyintéző, akihez Irzen problémájával fordult, nem tudta megindokolni, miért nőtt kétszeresére a tartozás. Úgy tudni, Irzen ragaszkodott az igazához, ezért a pénztáros maga mellé vette két kollégáját (akik behajtással is foglalkoztak), felvezették a politikust az egyik emeleti tárgyalóba, és ott egész egyszerűen halálra verték.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Irzen Octa (Fotó: metropolitan.inilah.com)


A hatóságok letartóztatták a három férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak; a tárgyalószoba falán és függönyén vérnyomokra bukkantak, a boncolás pedig kiderítette, Irzen agyrázkódást szenvedett halála előtt. A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyilkosságot a tartozás, és a nem egyező hitelösszegek miatt követték el: a jelek szerint a behajtókat az dühítette fel, hogy a férfi reklamált. 

A Citibank indonéziai szóvivője, Ditta Amahorseya szűkszavúan nyilatkozott. Mint mondta, minden, általuk alkalmazott pénzbehajtó szigorú etikai elvek mentén végzi munkáját, még szóbeli fenyegetéssel sem próbálhatják meg visszaszerezni a tartozást.

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 6. 15:49
A TV2 reagált az inflációra, és 10 helyett 20 millió forintot ad a győztesnek.
Holdblog  |  2023. június 6. 12:29
Water Street 25., New York, Manhattan-sziget: a város történetének legnagyobb méretű konverziója, ir...
MNB Intézet  |  2023. június 6. 10:18
Nem feltétlenül kell feladnia az emberiségnek a gazdasági növekedést azért, hogy 2050-re elérje a ki...
Kiszámoló  |  2023. június 6. 06:49
Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizavált...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?