18 °C Budapest

Egymillióval ment az OTP-be, egy napra munkát adott az ügyintézőnek

2011. június 16. 11:02

Az OTP Bank megtartotta a gépkocsinyeremény-takarékbetétkönyvek 279. sorsolását. A sorsoláson azok az 50, 20, 10 és 5 ezer forint összegű betétkönyvek vettek részt, melyeket 2011. április 30.-áig váltottak és 2011. május 30.-án még forgalomban voltak. A termék töretlen népszerűségét jellemzi, hogy egy banki ügyintéző elmondása szerint a közelmúltban volt olyan ügyfél, aki egymillió forint értékben vásárolt betétkönyveket.

Ezúttal 8 gépkocsi került kisorsolásra, két Suzuki, egy Toyota, két Peugeot és három Chevrolet is gazdára talált. A Peugeot 107-es listaára 2 600 000 forint, míg a Suzuki Alto 2 399 000 Ft.

A betétekre járó 2,05%-os kamaton túl a gépkocsi nyeremény lehet pénzünk hozama. De ez, mint minden szerencsejáték esetében kérdéses megtérülés. Utána számolhatunk: mit várhatunk hosszú távon a betétünktől. A Pénzcentrum.hu számításai szerint a 4,5% (a magasabb hozam csak szerencsés keveseknél realizálódik) alatti hozammal kecsegtet a befektetés. Találhatunk magasabb hozammal kecsegtető befektetést pénzünknek, akár forintbetét formájában is. 

Nagy forintbetét körkép, 2011. április >> Kattints! <<

Kétszáz betétkönyvet nyitott: kocsit is vehetett volna

A termék töretlen népszerűségét jellemzi, hogy egy banki ügyintéző elmondása szerint a közelmúltban volt olyan ügyfél, aki egymillió forint értékben vásárolt betétkönyveket. A szerencsevadász - aki ennyi pénzért akár egy jó állapotban lévő használt autót is vehetett volna - kétszáz darab ötezer forintos betétkönyvet nyitott (húsz darab ötvenezres helyett), amivel gyakorlatilag egy napra lefoglalt egy munkaállomást a bankfiókban.

Megéri-e autókat sorsolni az OTP-nek?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OTP Bank által kisorsolt személyautók a Pénzcentrum.hu számításai szerint listaáron 20 millió 255 ezer forintot érnek. Eközben a 903 787 ügyfél 10 507,4 millió forintos gépkocsinyeremény-betét állománya a hirdetmény szerinti évi 2,05%-os kamat mellett havi szinten "csak" 17 millió 950 ezer forintot hozott a nyereményalapba. Első ránézésre az OTP népszerű terméke közel 2,3 millió forintos veszteséget hozott a banknak ebben a hónapban, de valójában ez - a teljes állományra vetítve negyed százalékos mínusz - is bőven belefér.
A bank rendkívül alacsony forrásköltség mellett kezel egy immár 10,5 milliárd forintos betétállományt. A tőkepiacon elérhető átlagkamatok és az autók beszerzési költségére elkülönített 2,05%-os nyereményalapba kerülő kamat különbözete a bank "zsebében marad".

Kamatadó és a gépkocsinyeremény-takarékbetétkönyvek

A 2006. augusztus 31-ig nyitott gépkocsinyeremény-betétek 2006. augusztus 31-ét követően kisorsolt első nyereménye mentes a kamatadó alól. A kamatadó bevezetését megelőzően nyitott, de azóta már egyszer nyertes betétkönyvek következő nyereménye; illetve a 2006. szeptember 1-e után nyitott betétkönyvek nyereménye után (a sorsoláskor) a bank fizeti meg a kamatadót. Így a nyeremény után a nyertes ügyfélnek sem bevallási, sem adózási kötelezettsége nincs.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. március 23. 06:56
Már elérhető az ESZJA felületén a magánszemélyek 2022-es évi adóbevallási tervezete. Mindazoknak, ak...
Holdblog  |  2023. március 23. 05:00
Közel huszonöt éve írta Jeff Bezos az első levelét az Amazon részvényeseinek. A vállalat éppen akkor...
MEDIA1  |  2023. március 22. 22:57
A stúdióvendég rosszullétét követően azonnal megszakították a televízió adását.
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?