8 °C Budapest

Fizetésképtelen vállalkozások, ahol még tart a válság

Pénzcentrum
2011. április 28. 09:02

Még messze nincsenek kint a válságból azok a vállalkozások, amelyek nem exportra termelnek. A külső eladásra termelő cégeknél bekövetkezett trendforduló nem látszik a hazai piacra összpontosító vállalatoknál. Csak az első negyedévben 9939 fizetésképtelenségi eljárás indult, túlnyomóan ezeknél a cégeknél, amely meghaladja az egy évvel ezelőtti számot -írja a Napi Gazdaság.

Az első negyedévben 27 százalékkal magasabb 9939 fizetésképtelenségi eljárás indult vállalatok ellen az előző év azonos időszakához képest. A Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító szerint legfőképp hazai piacra termelő cégekről van szó, az export vezérelt vállalatoknál kétség kívül bekövetkezett trendforduló még nem jött el ezeknél a vállalkozásoknál.


A legkockázatosabb 3 iparág az Építőipar és a Kis- és Nagykereskedelem. Ezekben az iparágakban az eljárások aránya 10% fölött van. Ezeknek az eljárások több mint 50 százalékban végződnek végelszámolással. Czibor Zsolt, a Coface Hungary jogásza elmondta, hogy félő ezek az eljárások nem adnak megfelelő védelmet, gyakran nincs kézzelfogható megtérülés a hitelezők irányába.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm