11 °C Budapest

Itt a hibátlan magyar cégek toplistája

2011. március 7. 12:02

Ez év márciusától vezette be a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a vállalkozások pozitív listáját. Az NFH megyékre bontott felsorolásában megtalálható azoknak a vállalkozásoknak a névsora, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük.

A pozitív lista jelenleg az árfelszámítással kapcsolatos témavizsgálat során vizsgált vállalkozásokat tartalmazza. A lista folyamatosan bővül.

Pozitív minősítést az a vállalkozás kaphat, amely a kijelölt vizsgálatokon - például az árfeltüntetés és árfelszámítás, a szavatosság és jótállás, a vásárlók könyvébe tett bejegyezések intézése, az idegenforgalom ellenőrzésekor - megfelelt a jogszabályoknak, ezen kívül bármely vállalat kérhet átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatot cégénél.

A jogszabályokat betartó vállalakozásokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nyilvánosságra hozza, és jogkövető fogyasztóvédelmi magatartásáról a vállalkozás tanúsító oklevelet kap. A pozitív listára kerülés akár az előszobája is lehet majd a Fogyasztóbarát Embléma elnyerésének, amelyet várhatóan idén vagy jövőre vezetnek be.

Az aktuális listához KATTINTS IDE! 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?