Két hét múlva itt a bezzegcégek listája

2011. február 17. 11:02

A fogyasztóvédelmi hatóság bevezeti a vállalkozások úgynevezett pozitív listáját március elsején - mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója.

Az NFH honlapján megtalálható lesz a jövő hónaptól azoknak a vállalkozásoknak a névsora, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük - mondta a főigazgató. Érvei szerint ha a bírságolt vállalkozások nyilvánosságra kerülnek, akkor legyen úgymond "pozitív diszkrimináció" is, azaz tegyék közzé az összes ellenőrzési feltételnek megfeleltek névsorát is.

A pozitív listára vételükről a vállalkozások hatósági okmányt is kapnak, s azt az üzletben, vendéglőben kifüggeszthetik - jegyezte meg a főigazgató. Azok a vállalkozások, amelyek nem esnek bele a három átfogó éves ellenőrzésbe, azok kérhetik a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségétől az átfogó vizsgálatot, s ha ennek során mindent rendben találnak a szakemberek, úgy ők is felkerülnek a pozitív listára.

A pozitív lista "előszobája" annak a fogyasztóbarát emblémának, amelyet jövőre kívánnak bevezetni - mondta el Pintér István. Megjegyezte: ehhez már a jogszabályi kötelezettségen túl plusz szolgáltatást, plusz értéket is elvárnak a vállalkozásoktól.

Idén az NFH vizsgálati programjában kiemelten szerepel az elektronikus kereskedelem, a szavatosság és jótállás kérdése - elsősorban a fogyasztók minőségi kifogásaival kapcsolatos ügyintézés ellenőrzése -, továbbá a termékbiztonság, s a mintavételezések és laborvizsgálatok elvégzése.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?