17 °C Budapest

Új mikrohitel startolhat márciusban - uniós pénzből

Pénzcentrum
2011. február 28. 08:32

Kis és középvállalkozásokat érintő mikrohitelprogramot kezdeményezne a Széchenyi kártyaprogramot is üzemeltető Ka-Vosz Zrt. a Jeremie-pénzekre alapozva - írj a a Napi Gazdaság.

A vállalkozásfejlesztő hazai hitelprogramok között igenis létjogosultsága van a mikrovállalkozásokat elérő hitelkonstrukcióknak - mondja Krisán László a társaság vezérigazgatója, valamint hozzáteszi, hogy eddig olyan feltételekhez voltak kötve a különböző mikrohitel-megoldások, hogy azok működése aligha lehet gazdaságos.

A társaság új megoldása, vélhetően márciusban debütál majd, azonban ehhez a Széchenyi kártyával ellentétben nem keresnek banki partnert. A mikrohitelprogramot a társaság valamint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által közösen létrehozott pénzügyi szolgáltató, a Ka-Vosz-Garantiqa Zrt. nyújtja majd.

A korábbiakkal ellentétben a 12 millió forintos felső értékhatárú hitelt, akár gépek, berendezések vagy éppen telephelyvásárláshoz is igénybe lehet majd venni. A bevezetés részleteiről azonban még zajlanak a végső egyeztetések.

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?