Ellenőrök lepték el a Budai Várat

Pénzcentrum
2010. augusztus 17. 09:17

Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban: jogosulatlan idegenvezetőkre, számlát nem adó kereskedőkre bukkantak az ellenőrök.

A Fővárosi Közterület-felügyelet kezdeményezésével Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban 2010. augusztus 16-án. Az akcióhoz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ), az APEH, a Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Vám-és Pénzügyőrség és a BRFK Bevetési Főosztálya csatlakoztak. A közös akció célja, a közterület használat, vendéglátó ipari létesítmények, az illegális árusok felszámolása, illetve minden az idegenforgalmat negatívan befolyásoló tényező kiszűrése, megszüntetése.

Az akcióban összességében 25 fő vett részt. Az intézkedések során a kitelepülő árusok engedélyét, a nyugtaadást, az idegenvezetést, valamint a közterület használati engedélyt ellenőrizték az akcióban részt vett hatósági személyek.

A Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai ez alatt 15 intézkedést hajtottak végre, melyek többsége illegális árusokkal szembeni eljárás, valamint a közterület- használati engedélyek ellenőrzése volt. A hatóságok együttesen 15 alkalommal ellenőrizték az idegenvezetést, amely két esetben jogosulatlannak bizonyult és mind a két esetben feljelentés született. A rendőrség munkatársai két esetben végeztek igazoltatást és vigyáztak az esetleges hatóság elleni erőszakra. Az APEH három esetben nyugtaadást, valamint két esetben alkalmazotti ellenőrzést végeztek és öt jegyzőkönyv született.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?