Ellenőrök lepték el a Budai Várat

Pénzcentrum
2010. augusztus 17. 09:17

Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban: jogosulatlan idegenvezetőkre, számlát nem adó kereskedőkre bukkantak az ellenőrök.

A Fővárosi Közterület-felügyelet kezdeményezésével Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban 2010. augusztus 16-án. Az akcióhoz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ), az APEH, a Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Vám-és Pénzügyőrség és a BRFK Bevetési Főosztálya csatlakoztak. A közös akció célja, a közterület használat, vendéglátó ipari létesítmények, az illegális árusok felszámolása, illetve minden az idegenforgalmat negatívan befolyásoló tényező kiszűrése, megszüntetése.

Az akcióban összességében 25 fő vett részt. Az intézkedések során a kitelepülő árusok engedélyét, a nyugtaadást, az idegenvezetést, valamint a közterület használati engedélyt ellenőrizték az akcióban részt vett hatósági személyek.

A Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai ez alatt 15 intézkedést hajtottak végre, melyek többsége illegális árusokkal szembeni eljárás, valamint a közterület- használati engedélyek ellenőrzése volt. A hatóságok együttesen 15 alkalommal ellenőrizték az idegenvezetést, amely két esetben jogosulatlannak bizonyult és mind a két esetben feljelentés született. A rendőrség munkatársai két esetben végeztek igazoltatást és vigyáztak az esetleges hatóság elleni erőszakra. Az APEH három esetben nyugtaadást, valamint két esetben alkalmazotti ellenőrzést végeztek és öt jegyzőkönyv született.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?