27 °C Budapest

Fémkereskedők, figyelem!

2010. március 24. 10:32

A Vám- és Pénzügyőrség megkezdte a fémkereskedelmi tevékenységet végző gazdálkodók ellenőrzését. Ezek során kiderült, hogy egyes bontási tevékenységet végző vállalkozásoknak (pl. autóbontóknak) nincs tudomásuk arról, hogy a 2010. január 1-jén hatályba lépett törvényi szabályozás rájuk is vonatkozik, ezért sem engedéllyel nem rendelkeznek, sem engedélykérelmet nem nyújtottak be a vámhatósághoz.

Emiatt a VPOP nyomatékosan felhívja minden olyan vállalkozás figyelmét, aki alanya a fémkereskedelmi jogszabályoknak, hogy fémkereskedelmi engedély iránti kérelmüket - amennyiben e tevékenységüket a törvény kihirdetésekor is érvényes engedély birtokában végezték - legkésőbb 2010. április 1-ig nyújtsák be a székhelyük szerint területileg illetékes regionális ellenőrzési központhoz. Azon gazdálkodók, akik a fémtörvény kihirdetésekor még nem rendelkeztek érvényes működési- vagy telepengedéllyel, a tevékenységüket 2010. január 1-jét követően csak akkor folytathatják, ha részükre a fémkereskedelmi hatóság kiadta a fémkereskedelemi engedélyt. Amennyiben az említett határidőig benyújtásra kerül a kérelem, úgy annak elbírálási ideje alatt az engedélyköteles tevékenység tovább folytatható.

A Vám- és Pénzügyőrség megad minden segítséget az érintett vállalkozóknak. Emiatt a vámhatóság testületi honlapján megtalálhatók a fémkereskedelemre vonatkozó aktuális jogszabályok, az engedélyezéshez kapcsolódó regisztrációs segédletek, nyomtatványtelepítők, letölthető nyomtatványok, valamint a Fémkereskedelmi Hírlevél összes száma.

Amennyiben a fémkereskedelmi szabályozással kapcsolatba bármilyen kérdés felmerül, úgy azokra e-mailben is választ kaphatnak az érintettek a fem@vam.gov.hu címen, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Információs Központjánál a 06-40-FINÁNC telefonszámon.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?