21 °C Budapest

Kisöpörheti a multi a magyar árukat a polcokról

Pénzcentrum
2010. február 25. 09:02

A friss élelmiszereken kívül szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a magyarországi Tesco. A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től a magyar cégek helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit -értesült a Magyar Nemzet piaci forrásból.

A lap szerint a hazai iparcikk-beszállítók már tényként kezelik a váltást, melynek következtében akár több száz kis- és közepes vállalkozás léte kerülhet veszélybe. A Tesco Expressz áruházak beszerzéseit már ma sem a kereskedelmi lánc magyarországi központja, hanem a szlovák beszerzés fogja össze.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a multikra egyre jellemzőbb a központosított ellátási lánc kialakítása, vagyis hogy egy-egy, több országot egybefogó régiót egyazon beszerzés alapján látnak el termékekkel. Vámos szerint a költségek lefaragása állhat a Tesco döntésének hátterében, azonban a magyarországi áruellátás Szlovákiába költöztetése nem feltétlenül jelenti a magyar termékek és cégek vereségét.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?