Éremeső az pálinkaversenyen

2010. február 19. 10:42

A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács által meghirdetett V. HunDeszt Nemzeti Pálinka- és Nemzetközi Párlatversenyen a legtöbb elismerésben a Bestillo Pálinkaház párlatai részesültek három champion, négy arany és öt ezüst minősítéssel, így a verseny legeredményesebb pálinkaháza a Bestillo lett.

Az idei verseny a részvevők kérésére áthúzódott a 2010-es esztendőre, mivel a pálinkák az adott termelési év őszén nem voltak alkalmasak bírálatra, mivel még nem harmonizálódhattak eléggé. A kérést figyelembe véve a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács (MSZSZT) döntése értelmében a decemberi nevezéseket követően a mintákat január első felében kellett leadni, melyre 35 nevezőtől mintegy 283 minta érkezett. A paletta rendkívül színesnek bizonyult, szinte minden magyarországi gyümölcsfajta megtalálható volt az alapanyagok között.

A leadást követően szigorú ellenőrzés majd bírálat következett. A bírálatot két, úgynevezett gyorsbíráló és öt, egyenként három főből álló bizottság végezte. A gyorsbírálók valamennyi benevezett terméket megkóstoltak, a tapasztaltakat adatlapon rögzítették, hogy arany, ezüst vagy bronz szintűnek - esetleg nem érdemelnek érmet. A három tagú bizottságok egy 20 pontos rendszerben értékelték a pálinkákat az illat és íz tisztasága, valamint karakteressége, harmonikussága szerint. Ezután a bizottság tagjai az egyéni értékelések összevetésével igyekeztek konszenzusos értékelés kialakítására, melyből megszülethetett a végeredmény.

A 283 mintából 29 arany, 93 ezüst- és 84 bronzérem minősítést kapott. A Bestillo Pálinkaház által nevezett kilenc minőségi pálinkából négy arany (málna, birs, szilva, vadcseresznye), öt pedig ezüst díjat (cigánymeggy, gönci barack, érlelt aszútörköly, piros vilmoskörte, som) nyert. A legnagyobb elismerést mégis az jelentette, hogy a négy arany minősítésű italból három champion díjat is nyert, vagyis a kategóriájában a legjobb minősítést szerezte meg a Bestillo málna, birs és vadcseresznye pálinka, mely eredménnyel a Bestillo a verseny legeredményesebbje lett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm