7 °C Budapest

Wellnessre (is) futotta az uniós százmilliókból + fotók

2009. december 23. 11:02

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával 3 helyszínen, összesen 900 millió forint értékben újultak meg a Hunguest Hotels szállodái az Észak-magyarországi régióban.

A galyatetői Hunguest Grandhotel Galya és az egri Hunguest Hotel Flóra után ünnepélyesen átadták a felújított lillafüredi Hunguest Hotel Palotát is. Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az átadáson elmondta: az Észak-magyarországi régióban a kereskedelmi szálláshely-fejlesztésre kiírt pályázaton 20 nyertest hirdettek összesen 6 milliárd forint támogatással, hat közülük már meg is valósult. Hozzátette: hazánk büszke lehet eredményeire, hiszen 2004 óta a magyar fejlesztéspolitika mérlege: közel 36 ezer nyertes pályázó, több mint 1 400 milliárd forintnyi megvalósult fejlesztés és még 2 600 milliárd forint megítélt támogatás, átlag fölötti forráslehívási arány, valamint rengeteg felhalmozott tapasztalat.

 

Fotó: hunguesthotels.hu


A közel 200 millió forintos uniós támogatással, több mint 500 millió forint értékben megújult, korábban három csillagos Hunguest Hotel Palota besorolása egy kategóriával feljebb, a négycsillagos osztályba került. Felújították a szálloda közösségi tereit, kibővítették wellness szolgáltatásait és megújult a szálloda összes szobája is. A fejlesztés eredményeként nemcsak a hotel kapacitásának növekedése várható, hanem a település is vonzóbbá válhat a befektetők számára és a régió hazai és nemzetközi ismertsége is bővülhet.

A lillafüredi beruházás egyike annak az összesen 358 projektnek, amelyek a 2007-ben meghirdetett turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte több mint 161,8 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. A beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti, ezekben a térségekben a turizmus fejlesztése ugródeszkát jelenthet a komplex fejlődés beindulásához.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Fotó: hunguesthotels.hu


Miskolcon eddig közel 672 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira, a projektek összesen közel 106 milliárd forint támogatásban részesültek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18