Wellnessre (is) futotta az uniós százmilliókból + fotók

2009. december 23. 11:02

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával 3 helyszínen, összesen 900 millió forint értékben újultak meg a Hunguest Hotels szállodái az Észak-magyarországi régióban.

A galyatetői Hunguest Grandhotel Galya és az egri Hunguest Hotel Flóra után ünnepélyesen átadták a felújított lillafüredi Hunguest Hotel Palotát is. Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az átadáson elmondta: az Észak-magyarországi régióban a kereskedelmi szálláshely-fejlesztésre kiírt pályázaton 20 nyertest hirdettek összesen 6 milliárd forint támogatással, hat közülük már meg is valósult. Hozzátette: hazánk büszke lehet eredményeire, hiszen 2004 óta a magyar fejlesztéspolitika mérlege: közel 36 ezer nyertes pályázó, több mint 1 400 milliárd forintnyi megvalósult fejlesztés és még 2 600 milliárd forint megítélt támogatás, átlag fölötti forráslehívási arány, valamint rengeteg felhalmozott tapasztalat.

 

Fotó: hunguesthotels.hu


A közel 200 millió forintos uniós támogatással, több mint 500 millió forint értékben megújult, korábban három csillagos Hunguest Hotel Palota besorolása egy kategóriával feljebb, a négycsillagos osztályba került. Felújították a szálloda közösségi tereit, kibővítették wellness szolgáltatásait és megújult a szálloda összes szobája is. A fejlesztés eredményeként nemcsak a hotel kapacitásának növekedése várható, hanem a település is vonzóbbá válhat a befektetők számára és a régió hazai és nemzetközi ismertsége is bővülhet.

A lillafüredi beruházás egyike annak az összesen 358 projektnek, amelyek a 2007-ben meghirdetett turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte több mint 161,8 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. A beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti, ezekben a térségekben a turizmus fejlesztése ugródeszkát jelenthet a komplex fejlődés beindulásához.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Fotó: hunguesthotels.hu


Miskolcon eddig közel 672 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira, a projektek összesen közel 106 milliárd forint támogatásban részesültek.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm