27 °C Budapest

Hoppá! Budapest a TOP 10-ben!

2009. december 20. 10:02

Ismét jelentős elismerést kapott a magyar főváros: egy neves nemzetközi turisztikai magazin beválasztotta 2010 TOP 10 turisztikai desztinációja közé.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviseletének közreműködésében, a Sherman's Travel Magazin beválasztotta Budapestet a 2010-es Top10 úti cél közé.

A 250.000 példányban terjesztett magazin féloldalas cikk kíséretében jelentette meg a toplistát. A magazin internetes oldalán kiemelik, hogy Budapest ár-érték arányát tekintve kedvezőbb, mint Prága, továbbá, hogy 2010 a Fesztiválok Éve lesz a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

 

Emlékezetes, szeptemberben a legnagyobb svéd utazási iroda-hálózat, a TICKET, publikálta a nyári-őszi nagyvárosi úti célok eladási toplistáit, amely szerint az amerikai nagyvárosok visszaestek, a nyertesek pedig Barcelona, Budapest és Prága lettek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A két közép-európai főváros esetében a közlemény a közelség mellett a jó légi összeköttetéseket, a kulturális kínálatot és a versenyképes színvonalú és árú szolgáltatásokat emeli ki mint fő vonzerőt. Az értékesítési toplistán Budapest a 9. helyre jött fel, megelőzve a 10. helyezett Prágát.

Budapest a Norwegian fapados légitársaság augusztus-szeptemberi jubileumi kampányának eddigi eredményéről közölt toplistáján is jól teljesített.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?