5 °C Budapest

Támadnak a kínai boltok Zalában! Bilincs és rendőrruha is kapható

MTI
2009. december 22. 10:32

A csomagolt élelmiszerek mellett rendőr-, tűzoltó-, börtönőr-, vámos-, polgárőr-, nemzetőr-egyenruhákat, bilincstartót és egyéb kiegészítőket is árusítanak egy kínai írásjelekkel jelzett zalaegerszegi üzletben - írja keddi számában a Zalai Hírlap.

Az egyenruhák, kiegészítők árusítását egyetlen jogszabály sem tiltja, de viselésük a civilek részéről már visszaélést jelent. Az üzletben az árusítás során ezért óvatosan járnak el; "igazoltatják" a vásárlókat, nevüket, szolgálati igazolványszámukat és a megvásárolt terméket pedig gondosan füzetbe jegyzik - nyilatkozta a lapnak Horváth Károly, az üzlet egyik tulajdonosa.

Ha valaki nem hajlandó igazolni magát, akkor nem szolgálják ki. Az eljárás a boltos részéről nem jogsértő, ugyanis a régi kereskedelmi törvény erre vonatkozó előírása már megszűnt. A vevő legfeljebb etikai eljárást kezdeményezhet a kereskedelmi kamaránál - olvasható a napilapban.

Mester Sándor, a megyei rendőr-főkapitányság gazdasági osztályvezetője a lapnak elmondta: a rendőrök csak engedélyezett, rendszeresítési eljáráson átesett egyenruhát hordhatnak. A ruhautalványokat pedig csak az erre a célra kijelölt, egyetlen budapesti egyenruhaboltban válthatják be.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?