11 °C Budapest

Támadnak a kínai boltok Zalában! Bilincs és rendőrruha is kapható

MTI
2009. december 22. 10:32

A csomagolt élelmiszerek mellett rendőr-, tűzoltó-, börtönőr-, vámos-, polgárőr-, nemzetőr-egyenruhákat, bilincstartót és egyéb kiegészítőket is árusítanak egy kínai írásjelekkel jelzett zalaegerszegi üzletben - írja keddi számában a Zalai Hírlap.

Az egyenruhák, kiegészítők árusítását egyetlen jogszabály sem tiltja, de viselésük a civilek részéről már visszaélést jelent. Az üzletben az árusítás során ezért óvatosan járnak el; "igazoltatják" a vásárlókat, nevüket, szolgálati igazolványszámukat és a megvásárolt terméket pedig gondosan füzetbe jegyzik - nyilatkozta a lapnak Horváth Károly, az üzlet egyik tulajdonosa.

Ha valaki nem hajlandó igazolni magát, akkor nem szolgálják ki. Az eljárás a boltos részéről nem jogsértő, ugyanis a régi kereskedelmi törvény erre vonatkozó előírása már megszűnt. A vevő legfeljebb etikai eljárást kezdeményezhet a kereskedelmi kamaránál - olvasható a napilapban.

Mester Sándor, a megyei rendőr-főkapitányság gazdasági osztályvezetője a lapnak elmondta: a rendőrök csak engedélyezett, rendszeresítési eljáráson átesett egyenruhát hordhatnak. A ruhautalványokat pedig csak az erre a célra kijelölt, egyetlen budapesti egyenruhaboltban válthatják be.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm