11 °C Budapest

Eltünhetnek a kínai boltok Magyarországról

MTI
2009. december 15. 13:02

Beleszólhatnának az önkormányzatok a jövőben abba, hogy egy adott településen milyen jellegű üzletek bonyolítják a helyi kereskedelmet - erről szól az a törvénymódosító javaslat, amit Kaposvár vezetése dolgozott ki a kínai üzletek térhódításának megakadályozása érdekében.

A Magyar Nemzet információi szerint az indítvány a helyi vállalkozók tiltakozása nyomán keletkezett, ami akkor robbant ki, amikor kiderült: hamarosan kínai áruházat avatnak a város egyik luxustársasházának földszintjén.

A somogyi megyeszékhelyen abban bíznak, hogy javaslatuk, ha máskor nem, a következő parlamenti ciklusban értő fülekre talál majd. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint nem lehet törvényi úton korlátozni a kínaiak előretörését. Vámos György elmondta: kínai elnevezésű üzlet több mint ezer működik az országban, ám távol-keleti árukat kínáló kereskedő ennél jóval több van.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?