Így spórol az MTV: ahány dolgozó, annyi mobiltelefon

Pénzcentrum
2009. december 2. 09:17

A napokban elfogadott költségvetés egyik vesztesének számít a Magyar Televízió: kilencmilliárd forinttal csökkent az intézmény állami támogatása. A dolgozók sztrájkra készülnek, miközben a köztévé év végéig ezres nagyságrendben készül mobiltelefon-szerződéseinek megújítására -írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az MTV-nél azonban a takarékosság még mindig nem mindenben látszik. Ősz óta például újabb külsős műsorokra kötöttek szerződéseket, holott korábban több külsős szerződést az anyagi ellehetetlenülésre hivatkozva mondtak fel.

Az intézmény most másfél ezres mobiltelefon-flottáját cserélné le: az 1600 dolgozót foglalkoztató Magyar Televízió Zrt.-nek jelenleg 1625 mobiltelefon-előfizetése van. A tévé rendelkezik száz, úgynevezett BlackBerry előfizetéssel is. Ez a közepes és nagyvállalatok számára ajánlott szolgáltatás - a hozzá tartozó "okos" telefonnal - lényegében egy komplett, zsebben hordható iroda. A speciális licenc díja igazodik a szolgáltatások szintjéhez: az alapdíj havi hatezer forint előfizetésenként, a BlackBerry-telefon ára 80-90 ezer forint darabonként (közbeszerzésben és csomagban vélhetően ennél jóval alacsonyabb ár is elérhető).

A Népszabadság információi szerint az eddiginél is nagyobb flottára szeretne előfizetni az MTV, és a BlackBerryk számát is növelnék. A kuratóriumban "kiverték a biztosítékot" a százas nagyságrendben működtetett drága telefonok. Kérdéses, hogy van-e száz olyan vezetője az MTV-nek, akinek esetében egyértelmű cégérdek, hogy bármikor - akár külföldről is - figyelhesse levelezését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20