Így spórol az MTV: ahány dolgozó, annyi mobiltelefon

Pénzcentrum
2009. december 2. 09:17

A napokban elfogadott költségvetés egyik vesztesének számít a Magyar Televízió: kilencmilliárd forinttal csökkent az intézmény állami támogatása. A dolgozók sztrájkra készülnek, miközben a köztévé év végéig ezres nagyságrendben készül mobiltelefon-szerződéseinek megújítására -írja a Népszabadság.

Az MTV-nél azonban a takarékosság még mindig nem mindenben látszik. Ősz óta például újabb külsős műsorokra kötöttek szerződéseket, holott korábban több külsős szerződést az anyagi ellehetetlenülésre hivatkozva mondtak fel.

Az intézmény most másfél ezres mobiltelefon-flottáját cserélné le: az 1600 dolgozót foglalkoztató Magyar Televízió Zrt.-nek jelenleg 1625 mobiltelefon-előfizetése van. A tévé rendelkezik száz, úgynevezett BlackBerry előfizetéssel is. Ez a közepes és nagyvállalatok számára ajánlott szolgáltatás - a hozzá tartozó "okos" telefonnal - lényegében egy komplett, zsebben hordható iroda. A speciális licenc díja igazodik a szolgáltatások szintjéhez: az alapdíj havi hatezer forint előfizetésenként, a BlackBerry-telefon ára 80-90 ezer forint darabonként (közbeszerzésben és csomagban vélhetően ennél jóval alacsonyabb ár is elérhető).

A Népszabadság információi szerint az eddiginél is nagyobb flottára szeretne előfizetni az MTV, és a BlackBerryk számát is növelnék. A kuratóriumban "kiverték a biztosítékot" a százas nagyságrendben működtetett drága telefonok. Kérdéses, hogy van-e száz olyan vezetője az MTV-nek, akinek esetében egyértelmű cégérdek, hogy bármikor - akár külföldről is - figyelhesse levelezését.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm