18 °C Budapest

Így spórol az MTV: ahány dolgozó, annyi mobiltelefon

Pénzcentrum
2009. december 2. 09:17

A napokban elfogadott költségvetés egyik vesztesének számít a Magyar Televízió: kilencmilliárd forinttal csökkent az intézmény állami támogatása. A dolgozók sztrájkra készülnek, miközben a köztévé év végéig ezres nagyságrendben készül mobiltelefon-szerződéseinek megújítására -írja a Népszabadság.

Az MTV-nél azonban a takarékosság még mindig nem mindenben látszik. Ősz óta például újabb külsős műsorokra kötöttek szerződéseket, holott korábban több külsős szerződést az anyagi ellehetetlenülésre hivatkozva mondtak fel.

Az intézmény most másfél ezres mobiltelefon-flottáját cserélné le: az 1600 dolgozót foglalkoztató Magyar Televízió Zrt.-nek jelenleg 1625 mobiltelefon-előfizetése van. A tévé rendelkezik száz, úgynevezett BlackBerry előfizetéssel is. Ez a közepes és nagyvállalatok számára ajánlott szolgáltatás - a hozzá tartozó "okos" telefonnal - lényegében egy komplett, zsebben hordható iroda. A speciális licenc díja igazodik a szolgáltatások szintjéhez: az alapdíj havi hatezer forint előfizetésenként, a BlackBerry-telefon ára 80-90 ezer forint darabonként (közbeszerzésben és csomagban vélhetően ennél jóval alacsonyabb ár is elérhető).

A Népszabadság információi szerint az eddiginél is nagyobb flottára szeretne előfizetni az MTV, és a BlackBerryk számát is növelnék. A kuratóriumban "kiverték a biztosítékot" a százas nagyságrendben működtetett drága telefonok. Kérdéses, hogy van-e száz olyan vezetője az MTV-nek, akinek esetében egyértelmű cégérdek, hogy bármikor - akár külföldről is - figyelhesse levelezését.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?