Ezúttal nem vacakolt a Lidl: a kísértetház után is van élet

Pénzcentrum
2009. december 1. 12:32

Újabb Lidl üzlet nyitja meg kapuit Győrben, ahol lassan a bevásárlóközpontok, boltok - kis túlzással - egymás hegyén-hátán épülnek -írja a kisalfold.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

December 10-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Lidl harmadik üzlete Szabadhegyen, a Bilux főhadiszállásának szomszédságában. Ezzel a német üzlethálózat egy éven belül harmadik boltját adja át Győrben.

Az első győri boltot csak "kínkeservesen" nyithatták meg a németek: hónapokig kísértetházként állt az épület, az engedélyezési eljárás elhúzódása miatt. A második és a harmadik Lidl beüzemelése ugyanakkor ennél jóval gyorsabban történt.

A lap szerint még mindig komoly nyereséggel kecsegtető üzletet jelent bevásárlóközpontot, vagy főként élelmiszerre alapuló üzletet nyitni a kisalföldi fővárosban, vagyis nyilvánvalóan vannak tartalékok Győr vásárlóerejében.

Csak 2009-ben a két Lidl bolt mellett megnyílt a Duna Center, az ETO Park - utóbbi két bevásárlóközpont egyébként ugyanarra a napra időzítette az első nyitást -, az Aldi szintén a Fehérvári út közelében nyitott új áruházat. A kisalfold.hu információi szerint ráadásul az Auchan sem tett le győri terjeszkedéséről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20