13 °C Budapest

Példaértékű a Tesco - Erről már papírja is van

Pénzcentrum
2009. november 27. 11:47

Tizenöt további vállalat mellett a Tesco-Global Áruházak Zrt. is elnyerte a Magyar PR Szövetség Best Practice, azaz példaértékű gyakorlat címét. A példaértékűség a cég által megalkotott vállalati felelősségvállalási stratégiára és annak megvalósulására vonatkozik - írta az MTI.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tesco esetében a vállalati felelősségvállalás kiterjed a cég üzleti tevékenységének gazdasági, társadalmi és környezeti hatásaira. Kockázatok felismeréséről és azok kezeléséről szól, valamint a Tesco üzleti tevékenysége által okozott negatív hatások minimalizálásáról, illetve a pozitív hatások maximalizálásáról.

A Tescónál a vállalati felelősségvállalás három elv mentén szerveződik: a cég arra törekszik, hogy szerepet vállaljon a helyi közösségekben, együttműködjön a vásárlókkal, valamint úgy bánjon a dolgozókkal és üzleti partnerekkel, ahogy a Tesco szeretné, hogy vele bánjanak.

A Magyar Public Relations Szövetség 2009-ben immár harmadik éve hirdette meg CSR Best Practice pályázatát. A tizenhat sikeres pályázó bemutatkozó anyagai megjelennek egy közös kiadványban. A pályázó vállalatoknak bizonyítaniuk kellett, hogy rendelkeznek kidolgozott CSR stratégiával, felelősségvállalásuk áthatja napi működésüket és megmutatkozik az összes, általuk érintett csoporthoz fűződő kapcsolatukban. A pályázatot elbíráló zsűri idén kiemelt figyelmet fordított a dolgozók bevonására a CSR stratégia kialakításában és a megvalósuló programokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09