-1 °C Budapest

100 hipermarket: tarol a Tesco Magyarországon

2009. november 23. 12:32

Pénteken reggel megnyitotta kapuit a Tesco századik magyarországi hipermarket áruháza Marcaliban. Emellett további három üzletet nyitott az áruházlánc, egy hipermarketet a budapesti Garam utcában, valamint egy-egy Tesco Express boltot Szegeden és Óbudán. A Tesco áruházak száma még az idén tovább növekszik.


Marcaliban nyílt meg hazánk századik Tesco hipermarketje. A brit lánc közel 15 éves hazai jelenléte alatt a hipermarketek mellett szupermarketeket, valamint Tesco Express néven kis, 200-300 négyzetméter alapterületű üzleteket nyitott országszerte.
Marcaliban az autóval érkezők számára a 3000 négyzetméteres komplexum mellett egy 305 férőhelyes parkoló került kialakításra. A gyalogosan érkező vásárlók számára új, ingyenes buszjáratot indít a Tesco, amely minden nap kora reggeltől késő estig az áruháztól a városközpont érintésével körjáratban közlekedik.

Szintén pénteken reggel nyitott meg Budapesten, az újpesti Garam utca 3. szám alatti új Tesco áruház, amely 2000 négyzetméteren naponta reggel hat és este tíz óra közötti - december 11-től karácsonyig pedig folyamatos - nyitva tartással várja a vásárlókat. Az autóval érkezők számára közel 170 férőhelyes parkolót alakítottak ki. Több buszjárat is megáll az áruház közelében, így a gyalogosan érkező vásárlók is könnyen megközelíthetik.

Ugyanezen a napon két új Tesco Express üzlet is megnyitott. Az egyik Szegeden, a másik pedig Budapesten, az óbudai Kolosy téren. Ezekkel együtt immár 18 új formátumú bolttal rendelkezik országszerte az áruházlánc, amelyek a hipermarketekben megszokottnál kisebb üzlettérrel, ám válogatott árukínálattal és a megszokott minőségű és árú termékekkel várják a vásárlókat. Az új üzletek kora reggeltől késő estig nyitva tartanak minden nap. Mától különleges akciókkal várják a vásárlókat, de ezt követően is hétről-hétre megújuló ajánlatokkal találkozhatnak a betérők.

A négy új áruház több mint 200 embernek ad közvetlenül munkát, a hipermarketekben a Tesco Üzletsoron található kisboltok alkalmazottai pedig tovább növelik ezt a számot. A vállalat közel 15 éves magyarországi működésének eredményeképp mára piacvezetőként több mint két és félmillió vásárlót szolgál ki minden héten.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

"Stratégiánk egyik fontos eleme annak elérése, hogy vásárlóinkat a lakóhelyükhöz minél közelebb tudjuk kiszolgálni. Ennek érdekében nyitjuk Tesco Express üzleteinket, valamint további hipermarketeket országszerte. Cégünk még az idén és a jövő évben is további áruházak nyitását tervezi, javítva ezzel az áruházak környékének munkaerő-piaci helyzetén is", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem