-1 °C Budapest

Jó hír! Tömeges munkafelvétel a Tesconál - részletek

2009. november 19. 16:58

Az ünnepek közeledtével egyedülálló módon gondoskodik a megfelelő számú munkaerőről a Tesco-Global Áruházak Zrt. Az áruházlánc országszerte felajánlotta munkatársainak, hogy munkanélküli hozzátartozóinak, ismerőseinek ideiglenes munkalehetőséget biztosít, hogy így segítsen nekik jövedelemhez jutni az ünnepek előtt. Országszerte mintegy 800 fő vesz részt az időszakos foglalkoztatási programban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tesco számára kiemelt fontosságú az elkövetkezendő időszak, hiszen az év során a karácsonyi ünnepeket megelőző néhány hét a legintenzívebb a kereskedelemben. Ahhoz, hogy az ünnepi szezonban a Tesco a lehető legmagasabb szinten szolgálhassa ki vásárlóit, jelentős számú kisegítő munkaerőre van szüksége. Ennek biztosítása érdekében a Tesco saját munkatársait kérte meg, hogy értesítsék munkanélküli hozzátartozóikat vagy ismerőseiket a munkalehetőségről.

Az időszakos foglalkoztatás keretében így országszerte mintegy 800 ember jut határozott idejű munkához, elsősorban árufeltöltő, eladó és pénztáros munkakörben. Köztük minden bizonnyal sok olyan munkanélküli kap erre az időszakra munkalehetőséget, akik a válság miatt veszítették el állásukat, és azóta sem sikerült újra elhelyezkedniük.

 

"Vásárlóink maradéktalan kiszolgálása érdekében, az év végi időszakban mindenképpen szükséges kisegítő munkaerőt alkalmaznunk. Idén szeretnénk ezt a kérdést úgy megoldani, hogy egyúttal támogatjuk azokat, akik munkatársaink családjában, ismeretségi körében munka nélkül maradtak. Ezzel szeretnénk 800 embernek segíteni, hogy gondtalanabbul zárhassák az évet", mondta el Zentai Annamária, a Tesco Humánerőforrás igazgatója.


Máshol is keresnek embert

Mint arról nemrég beszámoltunk, Nagy-Britanniában is hasonló ötlettel állt elő a Tesco: az ünnepi időszakra elsősorban olyan ideiglenes munkavállalókat keres, akik a jelenlegi csapat családtagjai közül vagy a dolgozók baráti köréből kerülnek ki és a válság következtében veszítették el a korábbi állásukat.

A toborzás előtt egy belső felmérést készítettek, amely megállapította, hogy az alkalmazottak ötödének van olyan családtagja, vagy barátja, aki az elmúlt egy évben a gazdasági válság következtében vált munkanélkülivé.

Az áruház brit szóvivője elmondta, hogy a Tesco azzal kíván segíteni a jelenlegi munkavállalók közvetlen környezetébe tartozó bajba jutott embereknek, hogy felveszik őket a karácsonyi időszakra és átmenetileg munkát kínálnak nekik. Az áruház reméli, hogy megfelelő állomány sikerült összehozni a rövidesen kezdődő ünnepi szezonra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.25 11:54
“Egy nap el fogok menni Elméletbe, mert elméletben minden jól megy…” Ha beszélgetve emberekkel, olv...
perfekt  |  2022.01.24 08:37
2021. január 1.-től megváltozott az elengedett osztalék számviteli és adószabálya. Elképzelhető, ho...
hrdoktor  |  2022.01.24 04:55
Amikor heti ritmusban vagy egy héten belül is változik a munkarendje, önt is fenyegetheti az egészsé...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?