-1 °C Budapest

Jó hír! Tömeges munkafelvétel a Tesconál - részletek

2009. november 19. 16:58

Az ünnepek közeledtével egyedülálló módon gondoskodik a megfelelő számú munkaerőről a Tesco-Global Áruházak Zrt. Az áruházlánc országszerte felajánlotta munkatársainak, hogy munkanélküli hozzátartozóinak, ismerőseinek ideiglenes munkalehetőséget biztosít, hogy így segítsen nekik jövedelemhez jutni az ünnepek előtt. Országszerte mintegy 800 fő vesz részt az időszakos foglalkoztatási programban.

A Tesco számára kiemelt fontosságú az elkövetkezendő időszak, hiszen az év során a karácsonyi ünnepeket megelőző néhány hét a legintenzívebb a kereskedelemben. Ahhoz, hogy az ünnepi szezonban a Tesco a lehető legmagasabb szinten szolgálhassa ki vásárlóit, jelentős számú kisegítő munkaerőre van szüksége. Ennek biztosítása érdekében a Tesco saját munkatársait kérte meg, hogy értesítsék munkanélküli hozzátartozóikat vagy ismerőseiket a munkalehetőségről.

Az időszakos foglalkoztatás keretében így országszerte mintegy 800 ember jut határozott idejű munkához, elsősorban árufeltöltő, eladó és pénztáros munkakörben. Köztük minden bizonnyal sok olyan munkanélküli kap erre az időszakra munkalehetőséget, akik a válság miatt veszítették el állásukat, és azóta sem sikerült újra elhelyezkedniük.

 

"Vásárlóink maradéktalan kiszolgálása érdekében, az év végi időszakban mindenképpen szükséges kisegítő munkaerőt alkalmaznunk. Idén szeretnénk ezt a kérdést úgy megoldani, hogy egyúttal támogatjuk azokat, akik munkatársaink családjában, ismeretségi körében munka nélkül maradtak. Ezzel szeretnénk 800 embernek segíteni, hogy gondtalanabbul zárhassák az évet", mondta el Zentai Annamária, a Tesco Humánerőforrás igazgatója.


Máshol is keresnek embert

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mint arról nemrég beszámoltunk, Nagy-Britanniában is hasonló ötlettel állt elő a Tesco: az ünnepi időszakra elsősorban olyan ideiglenes munkavállalókat keres, akik a jelenlegi csapat családtagjai közül vagy a dolgozók baráti köréből kerülnek ki és a válság következtében veszítették el a korábbi állásukat.

A toborzás előtt egy belső felmérést készítettek, amely megállapította, hogy az alkalmazottak ötödének van olyan családtagja, vagy barátja, aki az elmúlt egy évben a gazdasági válság következtében vált munkanélkülivé.

Az áruház brit szóvivője elmondta, hogy a Tesco azzal kíván segíteni a jelenlegi munkavállalók közvetlen környezetébe tartozó bajba jutott embereknek, hogy felveszik őket a karácsonyi időszakra és átmenetileg munkát kínálnak nekik. Az áruház reméli, hogy megfelelő állomány sikerült összehozni a rövidesen kezdődő ünnepi szezonra.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.02 02:59
WORKFLUENCER Influencers who share work-related content on social media platforms. Since more peopl...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem