Hol nyílik az új Vapiano? Kiderült...

2009. november 23. 16:02

Terjeszkedik az eredeti olasz ízeiről és egyedi stílusáról ismert Vapiano. Az vendéglátás teljesen új irányzatát képviselő nemzetközi hálózat 2009 december elsején a Kolosy-téren, a Bécsi Corner-ben nyitja meg legújabb látványkonyhás éttermét, mely a belvárosi után, a második lesz Budapesten.

A Vapiano különleges helyszínt választott legújabb hazai éttermének: a Bécsi út 33-35-ben, az étterem egy műemléképület alsó szintjén talált otthonra. A Bécsi úti étterem létrejötte pozitív példája annak, hogyan épülhet be a modern design egy hagyományos műemléképület falai közé, megőrizve annak értékeit a kor igényeinek megfelelően. A Budán nyíló közel 600 négyzetméteres étterem 40 fős személyzete, naponta 1000 embert képes majd kiszolgálni, kényelmesen, és felesleges sorban állás nélkül.

Újdonságnak számít, hogy a Vapiano Bécsi Corner-ben reggelizni is lehet majd.

 

Fotó: vapiano.hu


A Vapiano lánc ma 65 étteremmel rendelkezik világszerte. Csak Németországban több mint 30 helyen működik a hálózat nyereségesen, de van Vapiano az Egyesült Államokban, Angliában, Svédországban, Szaud- Arábiában, Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben, Mexikóban, Törökországban, Svájcban, Észtországban, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, és Horvátországban is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A befektetők 2010-ben további 25 éttermet nyitnak meg, szándékaik szerint meghaladják majd a 100 millió eurós forgalmat. A Vapiano SE, az anyacég, öt német magánszemély tulajdonában van, ők a vendéglátó-és szállodaiparban szerzett tapasztalataikat használják fel a további terjeszkedésben.

A hazai jogokat, két magyar és egy német üzletember kezében lévő Vapiano Magyarország birtokolja, terveik szerint 2011-re Magyarországon öt étterem működik majd. A hamarosan nyitó Vapiano Bécsi Corner megnyitásához egymillió eurós beruházásra volt szükség. A Vapiano magyar sikerének mutatója, hogy a gazdasági recesszió ellenére a hazai forgalom tekintetében a tulajdonosok közel 20 százalékos növekedésről számolnak be.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem