25 °C Budapest

Minőségi ellátás: magyar termék magyar boltból

Pénzcentrum
2009. november 5. 09:02

"Magyar terméket magyar boltból" jelszóval együttműködési keretmegállapodást kötött a Magyar LEADER Szövetség a Vidék Megújításáért, a Co-op Hungary Zrt. és a Kelet-közép-európai Kis- és Középvállalkozók Szövetsége Egyesület -írja a Világgazdaság.

Az együttműködés célja a kistermelők, kisvállalkozások összehangolt partneri hálózatának létrehozása, és így nagyobb piaci részesedés elérése. Az ország különböző részein megalakuló termelői közösségek három helyen kínálják majd termékeiket: a hagyományos piacokon, a Co-op üzleteiben és az e-kereskedelem lehetőségeivel élve az interneten.

A program létrehozói szerint a fogyasztók számára azért előnyös a hálózat, mert egészséges, védjeggyel ellátott élelmiszerekhez és garantáltan jó minőségű szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá a rendszer keretében.

Az együttműködés a termelők oldaláról a versenyképességet és az élelmiszer-biztonságot tartja szem előtt, segít a vállalkozók képzésében, a projektgenerálásban és -menedzsmentben, s a közvetítők, nagy áruházláncok kiiktatásával a piaci megjelenésben.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem