Szépen fogynak az MBT cipők

2009. november 2. 16:02

2,46 milliárd forintos bruttó árbevételt ért el a tavalyi üzleti évben az MBT lábbelik ha-zai forgalmazója az MBT Magyarország Kft. Az MBT speciális talpszerkezetével új termékkategóriát teremtett, a fiziológiás lábbelik piacát, ahol piacvezető pozícióra tett szert. A pécsi cég a napokban nyitotta meg második szlovéniai üzletét.

Az MBT lábbelik egyedül Magyarországon indultak önálló üzlethálózattal, a világ más pont-jain többnyire általános cipőboltokban kaphatóak - a svájci szabadalom hazai forgalmazójá-nak, az MBT Magyarország Kft.-nek ez a felismerés hozott piaci sikert, legalábbis erről árul-kodnak az üzleti eredmények.

Az MBT-ről
Az MBT-t egy svájci mérnök találta ki, miután tanulmányozta a kenyai maszájok életmódját, akik nem ismerik a hát,- és derékfájdalmat. Lábuk nem deformálódik az idők során a helytele-nül megválasztott lábbeliktől. Járásukat elemezve elkészült a mezítlábas lépkedést utánozó lábbeli. Az MBT lényege az öt rétegű, három dimenzióban instabil, gördülő talp, amely úgy dolgoztatja az izmokat, ízületeket, mintha egyenetlen talajon, mezítláb járnánk.


A pécsi vállalkozás 2007-ben 962,1 millió forintos bruttó árbe-vételt ért el, amit a tavalyi évben 2,46 milliárd forintra sikerült feltornázni. A 2005-ös kétezer pár után, egy évvel később 14 ezer, tavalyelőtt már 35 ezer, az elmúlt évben pedig 73 ezer pár MBT kelt el Magyarországon. Ez utóbbi az angliai MBT-értékesítésnek közel a fele. 2009-ben az MBT további expanzióra, illetve a rekordforgalom megismétlésére készült, és az idei évben már az eddigi eredmények alapján is ez sikerült.

Az MBT jelenleg 69 üzlettel rendelkezik Magyarországon: 27 MBT Pont saját tulajdonban van, 42 üzletet pedig franchise partnerek üzemeltetnek. Mivel az MBT-t forgalmazó országok közül hazánkban alakították ki a legsikeresebb üzleti modellt, a cég egy éve megkapta a ke-reskedelmi jogot további 13 kelet-közép-európai piacra. Közöttük van Albánia, Koszovó, Moldova is, de nagyobb forgalmat Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia piacán várják.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: swissmasai.hu


A napokban nyílt meg a második szlovéniai MBT üzlet, Ljubljana után Nova Gorica követke-zett. Jövőre újabb három saját üzlet megnyitása várható délnyugati szomszédunknál. Az első csehországi MBT bolt Prága központjában, a belvárosban nyitotta meg kapuit szeptember 7-én, ebben az országban 2-3 franchise partner bevonása várható a közeljövőben. Az MBT már megnyitotta üzleteit Horvátországban és Szlovákiában is, mindkét helyen a fővárosban talál-hatóak az első MBT Pontok. Mindemellett a hazai üzletek számát is szeretnék növelni, vala-mint a franchise rendszerüket továbbterjeszteni.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM