5 °C Budapest

64 milliárdos forgalom: a dm a válságban is bővít

2009. október 28. 10:37

5,4 százalékos növekedést és 63,7 milliárdos forgalmat ért el a 2008/2009-es évben a dm drogerie markt, így a drogérialánc menedzsmentje az elbocsátások ellenére is egyértelműen sikeresnek ítéli az idei üzleti évet - hangzott el a vállalat mai sajtótájékoztatóján.

250. magyarországi üzletét nyitotta októberben a dm drogerie markt. A drogéria-üzletlánc a 2008/2009-es évben 63,7 milliárd forintos forgalmat, azaz 5,46 százalékos növekedést ért el. A menedzsment szerint ez egyértelműen azt jelenti, hogy a gazdasági válság ellenére az idei üzleti év is sikeres volt.

A vállalat a mennyiségi növekedés mellett a minőségi növekedésre is nagy hangsúlyt fektet: folyamatos az üzletek felújítása, modernizálása, az üzletek homlokzatának és belső terének harmonizálása. Idén szeptemberben pedig elkezdődött az új, központi raktár építése.

Mint azt Wolfgang Strasser, a dm Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: míg a szomszédos Ausztriában már túlságosan telített a piac, nem indulnak új üzletek, addig Magyarországon folyamatos a hálózatbővülés: holnap például Győrben nyílik a legújabb, 251. dm drogéria.

Ugyanakkor Magyarországon mintegy 30 fővel csökkent a dolgozói létszám: Wolfgang Strasser ezt a bolthálózat hatékonyságának növelésével magyarázta.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?