2 °C Budapest

Bezárják a Quelle-t: ezrek kerülnek utcára!

2009. október 21. 12:02

Úgy fest, mégsem járt sikerrel a német csomagküldő-szolgálat megmentési akciója, és végleg felszámolják a céget, több ezer embert az utcára juttatva.

A cég felszámolásának tervét hétfőn jelentették be, miután hónapokig tartó várakozást követően sem akadtak befektetőre, aki megmentené a céget. A német Financial Times kedden azt írta, hozzávetőleg 7000 ember állása forog kockán.

A Quelle anyavállalata, az Arcandor még júniusban csődvédelmet kért, miután az állami mentőcsomag iránti kérelmét elutasította a német kormány. A nyár folyamán 50 millió eurónyi hitelt mégis kapott a cég, hogy ki tudja nyomtatni őszi katalógusát, és folytatni tudja napi tevékenységét.

Az egyik ok, amiért nem sikerült befektetőt találni, a megoldatlan faktoring kérdése, mivel a Quelle-nek nem sikerült megállapodnia egyetlen bankkal sem, amely vevőköveteléseit megvásárolta volna.

Az 1927-ben alapított cég sajnos az elmúlt években nem tartott lépést a trendekkel, és nem élt az internet nyújtotta lehetőségekkel, hiszen már jóval korábban be kellett volna zárnia az 1500 üzletének zömét, ahol a vásárlók meglehetősen kicsi raktárkészletből válogathattak, és helyette a webshopokra kellett volna helyeznie a hangsúlyt.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?