8 °C Budapest

Csődvédelem alatt a Quelle-katalógusok

Pénzcentrum
2009. június 10. 09:02

Tegnap csődvédelmet kért a Karstadt-áruházak és a Quelle-katalógusokra épülő postai értékesítési rendszer tulajdonosa, a német Arcandor AG.

A kereskedelmi vállalat abban bízik, hogy a csődvédelem idején újjárendezheti sorait és működésben tudja tartani a Karstadt-áruházakat.

A Németországban mintegy 50 ezer főt foglalkoztató Arcandor 650 millió euró államilag garantált kölcsönt kért a német állam gazdaságmentő alapjából, ezenfelül 437 millió euró hitelt egy állami tulajdonú banktól. Angela Merkel kancellár közölte, hogy az Arcandor nem számíthat állami segítségre, amíg nem tesz le az asztalra világos üzleti tervet.

Az Arcandor egy ideje fúziós tárgyalásokat folytat a Metro AG-val, amely tegnap tudatta: továbbra is támogatja, hogy hozzanak létre egy német áruházláncot, amelyben mintegy 60 Karstadt-áruház is helyet kapna az Arcandor tulajdonában levő 120-ból.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm