Csődvédelem alatt a Quelle-katalógusok

Pénzcentrum
2009. június 10. 09:02

Tegnap csődvédelmet kért a Karstadt-áruházak és a Quelle-katalógusokra épülő postai értékesítési rendszer tulajdonosa, a német Arcandor AG.

A kereskedelmi vállalat abban bízik, hogy a csődvédelem idején újjárendezheti sorait és működésben tudja tartani a Karstadt-áruházakat.

A Németországban mintegy 50 ezer főt foglalkoztató Arcandor 650 millió euró államilag garantált kölcsönt kért a német állam gazdaságmentő alapjából, ezenfelül 437 millió euró hitelt egy állami tulajdonú banktól. Angela Merkel kancellár közölte, hogy az Arcandor nem számíthat állami segítségre, amíg nem tesz le az asztalra világos üzleti tervet.

Az Arcandor egy ideje fúziós tárgyalásokat folytat a Metro AG-val, amely tegnap tudatta: továbbra is támogatja, hogy hozzanak létre egy német áruházláncot, amelyben mintegy 60 Karstadt-áruház is helyet kapna az Arcandor tulajdonában levő 120-ból.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?