4 °C Budapest

Quelle: már a katalógusát is hitelből nyomtatja

2009. június 19. 11:00

A bajor kormány úgy döntött, hogy áthidaló megoldásként 20 millió euró hitelt nyújt a csőd szélén álló Quelle csomagküldő-szolgálatnak, hogy az ki tudja nyomtatni téli katalógusait.

Csütörtök este, a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer egy rendkívüli kabinetülésen elmondta, hogy akár 50 millió eurót is a cég rendelkezésére bocsátanak a mostani szükséghelyzetben. Ezzel szemben Angela Merkel kancellár kijelentette, hogy a cég nem számíthat állami segítségre, amíg nem tesz le az asztalra világos üzleti tervet.

Jelenleg a vállalat olyan súlyos likviditási problémákkal küzd, hogy a rendes üzletmenetet sem tudja biztosítani, amennyiben a téli katalógus kinyomtatásához sem rendelkezik elegendő szabad forrással. Ezen felül még mintegy 30 millió eurónyi megrendelésre is várnak, hogy a bezárást el tudják kerülni.

A probléma ott kezdődött, hogy a Quellenek forrást biztosító, és a vevő tartozásokat behajtó bank, a Valovis többé nem nyújt hitelt a cégnek - amit vállalati körökből kiszivárgott információk szerint a német felügyeleti hatóság (Bafin) tiltott meg a pénzintézetnek.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem