Lejtmenetben a magyar cipőipar

Pénzcentrum
2009. október 8. 09:02

Tavaly nyolc százalékkal esett a hazai cipőipar termelése, az idén akár ennél is nagyobb lehet a zuhanás mértéke - írja a Világgazdaság.

Az ágazatot több probléma is sújtja: a termelés visszaesése mellett a dömpingáron értékesítő távol-keleti konkurencia, valamint a megrendelők mind rosszabb fizetési morálja is okozója a nehéz helyzetnek.

Az összesített termelés -darabszámban- tavaly 8 százalékkal esett, és az ágazatban dolgozó szakemberek az idén is igen gyenge eredményekre számítanak. Várszegi Árpád, a Bőr-és Cipőipari Egyesülés igazgatója szerint a belföldi értékesítés már nem csökken tovább, azonban a hazai piac a termelés mindössze 15 százalékát szívja fel.

Így nem meglepő az sem, hogy az elmúlt években olyan neves vállalkozások szűntek meg, mint a gyerekcipőket gyártó Siesta Kft, vagy a Richter International Kft. Továbbra is akad ugyanakkor olyan gyártó, amely "küzd az árral". Ilyen a Derby Cipőgyártó Kft., amely a tavalyi első féléves 83 700-zal szemben ez év június végéig 100 400 pár cipőt gyártott.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm