7 °C Budapest

Lejtmenetben a magyar cipőipar

Pénzcentrum
2009. október 8. 09:02

Tavaly nyolc százalékkal esett a hazai cipőipar termelése, az idén akár ennél is nagyobb lehet a zuhanás mértéke - írja a Világgazdaság.

Az ágazatot több probléma is sújtja: a termelés visszaesése mellett a dömpingáron értékesítő távol-keleti konkurencia, valamint a megrendelők mind rosszabb fizetési morálja is okozója a nehéz helyzetnek.

Az összesített termelés -darabszámban- tavaly 8 százalékkal esett, és az ágazatban dolgozó szakemberek az idén is igen gyenge eredményekre számítanak. Várszegi Árpád, a Bőr-és Cipőipari Egyesülés igazgatója szerint a belföldi értékesítés már nem csökken tovább, azonban a hazai piac a termelés mindössze 15 százalékát szívja fel.

Így nem meglepő az sem, hogy az elmúlt években olyan neves vállalkozások szűntek meg, mint a gyerekcipőket gyártó Siesta Kft, vagy a Richter International Kft. Továbbra is akad ugyanakkor olyan gyártó, amely "küzd az árral". Ilyen a Derby Cipőgyártó Kft., amely a tavalyi első féléves 83 700-zal szemben ez év június végéig 100 400 pár cipőt gyártott.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?