20 °C Budapest

Svéd invázió Magyarországon!

2009. szeptember 17. 19:02

Budapest még mindig divat Svédországban - Budapesti hétvégi úti kalauz jelent meg a legnépszerűbb svéd divatlapban.

Egy hónap alatt már második alkalommal foglalkozik részletesen Budapesttel a FEMINA svéd divat- és életmód magazin. Ezúttal az őszi-téli kollekció második részének nyolcoldalas bemutatása került sorra, amelyet a budai Várnegyedben magyar modellel fotóztak. A magazin ezen kívül a budapesti fotózást kihasználva, négyoldalas, saját fotókkal illusztrált Budapest Guide-ot is közöl. A címlapon "Budapest - hétvége mini áron" címmel hívják fel a figyelmet az összeállításra, míg maga a cikk és különösen annak felvezető bekezdése is kiváló kedvcsináló egy budapesti utazáshoz:

A 11 fotóval illusztrált cikk bemutatja a város nevezetességeit, legérdekesebbnek tartott vendéglátóhelyeit és butikjait, továbbá szálláshely tippeket is ad. A havonta megjelenő 200 oldalas Feminát 230 ezer svéd hölgy olvassa. A skandináv országban az utazási döntések 75%-át a hölgyek hozzák.

A budapesti divatfotózás a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. közreműködésben valósult meg ez év tavaszán, a Budapest guide cikk elkészítését pedig a Zrt. stockholmi külképviseletének munkatársai is segítették.

Ráadásul a svéd Travel Report tudósítása beszámol arról, hogy a PRICERUNNER fogyasztói portál - amely áru- és szolgáltatás ár-összehasonlításra specializálódott - közzétette, mely úti célok voltak a legkeresettebbek a honlapján június 1. és augusztus 31. között (a keresett utazási időpontok szeptember 1. és november 30. közé kellett essenek). A 100.029 keresés alapján készült statisztika szerint a legnépszerűbb hétvégi (5 naposnál rövidebb utazások) desztinációk közé került Budapest.

A toplista:

1. London
2. Barcelona
3. Párizs
4. Koppenhága
5. Róma
6. Amsterdam
7. Prága
8. Madrid
9. Berlin
10. Budapest

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Budapest népszerűsítésre a Magyar Turizmus Zrt. skandináv képviselete a június-szeptemberi időszakban a Norwegian fapados légitársasággal közös promóciós kampányt folytat. A kampány keretében a légitársaság több mint fél millió utasa találkozhatott a Norwegian fedélzeti magazinjában a hazánkba invitáló szerkesztőségi cikkel és a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft., a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség, a Malév Zrt., a Budapest Airport Zrt. és a budapesti szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BudapestAdventure kampány hirdetéseivel.

A KSH legfrissebb adatai szerint a válság ellenére júliusban több mint 4%-kal növekedett a svéd szállodai vendégéjszakák száma Magyarországon az előző év azonos időszakához viszonyítva.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?