18 °C Budapest

Döbbenetes balesetek a Lidlnél! Mi állhat a háttérben?

2009. szeptember 10. 10:47

Különös dolgok történnek a máltai Lidl- áruházak környékén. Két hét alatt például két autó is kigyulladt a Lidl-parkolókban...  

 

Két hét alatt két autó is kigyulladt két különböző máltai Lidl-áruház parkolójában. A hírek szerint mindkettőt balesetként kezelik a hatóságok, és nem mutatkozik összefüggés az esetek között.


Augusztus 22-én a San Gwann-i áruház parkolójában gyulladt ki egy teherautó. A furgon generátor-alkatrészeket szállított, és gyakorlatilag teljesen kiégett. A tűzben senki sem sérült meg.

 

Fotó: timesofmalta.com


Tegnap kísértetiesen hasonló eset történt: a Sta Venera-i Lidl-t ki kellett üríteni, mert tűz keletkezett az áruház mélygarázsában, ahol egy Fiat Uno márkájú gépjármű gyulladt ki. A tűzoltók hamar eloltották a lángokat, az épület ventillátorai pedig pár perc alatt elszívták a keletkezett füstöt. Fél óra múlva már a vevők is visszatérhettek a boltba, a hírek szerint itt sem történt személyi sérülés.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Mint arról néhány hónapja beszámoltunk, feltűnő, hogy a máltai Lidl áruházakkal kapcsolatban több érdekes -szinte csak negatív- hírt is közölt a helyi sajtó. Volt arra példa, hogy egy szupermarketet kisebb tömeg lepett el, sőt, lökdösődés is volt egy akciós termék miatt:
Felkavaró Lidl-videó: dühöngő tömeg az áruházban

Később napvilágot láttak olyan információk is, mely szerint egy máltai Lidl parkolójában tábla figyelmezteti a vásárlókat a veszélyes környezetre. Az áruház ugyanis egy repülőtér mellett található, és így komoly kockázatnak vannak kitéve az ott parkolók:
Beismerte a Lidl: életveszélyes a parkolója - képpel

Az sem elképzelhetetlen, hogy a meglehetősen negatív híreket helyi élelmiszeripari érdekek is generálják. Sok beszállító ugyanis attól tart, hogy a német tulajdonú üzletlánc terjeszkedése ellehetetleníti a helyi mezőgazdasági termelőket és a kisebb üzleteket. Ugyanakkor rendszeresen olvashatóak olyan vélemények, mely szerint a vevők kimondottan kedvelik az olcsó és széles áruválasztékkal rendelkező boltokat.

Az első 3 Lidl-áruház 2008 áprilisában nyílt meg a szigetországban, a német üzletlánc jelenleg öt üzlettel várja a máltai vevőket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?