Mi lesz a kelet-európai sörgyárakkal?

2009. június 18. 13:03

Hétfőn a holland sörgyár, a Heineken jelentette be, hogy két csehországi egységét bezárja, nem sokkal azután, hogy a belga konszern, az Anheuser-Busch is 11 gyárának értékesítéséről döntött.

Hamarosan néhány országban bizony keserű íz fut majd össze az emberek szájában sörkortyolgatás közben, főleg ha az a sör a Heineken, vagy a Anheuser-Busch házából származik. A csehek két Heineken gyár miatt aggódhatnak, miután a cég - egy piackutatásra, illetve felmérésre hivatkozva - úgy döntött, hogy infrastrukturális, és technikai feltételek hiányossága miatt bezárja azokat.

A világ legnagyobb sörfőzdéje, az Anheuser-Busch adósságainak törlesztése miatt kényszerül 11 gyáregységétől megválni Kelet-Európában. Egy belga lap, a Le Soir szerint már érdeklődők is akadnak, köztük a Heineken és a SAB Miller is.

A konszern reményei szerint az eladásokból legalább 1,4 milliárd eurónyi bevételre tesz szert. Az értékesítésre kijelölt gyárakban - Horvátországban, Romániában, Csehországban, Montenegróban, Bulgáriában, Szerbiában és hazánkban - egyébként közel 6000 ember dolgozik, akiket a lépés kellemetlenül érinthet.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?