12 °C Budapest

Mi lesz a kelet-európai sörgyárakkal?

2009. június 18. 13:03

Hétfőn a holland sörgyár, a Heineken jelentette be, hogy két csehországi egységét bezárja, nem sokkal azután, hogy a belga konszern, az Anheuser-Busch is 11 gyárának értékesítéséről döntött.

Hamarosan néhány országban bizony keserű íz fut majd össze az emberek szájában sörkortyolgatás közben, főleg ha az a sör a Heineken, vagy a Anheuser-Busch házából származik. A csehek két Heineken gyár miatt aggódhatnak, miután a cég - egy piackutatásra, illetve felmérésre hivatkozva - úgy döntött, hogy infrastrukturális, és technikai feltételek hiányossága miatt bezárja azokat.

A világ legnagyobb sörfőzdéje, az Anheuser-Busch adósságainak törlesztése miatt kényszerül 11 gyáregységétől megválni Kelet-Európában. Egy belga lap, a Le Soir szerint már érdeklődők is akadnak, köztük a Heineken és a SAB Miller is.

A konszern reményei szerint az eladásokból legalább 1,4 milliárd eurónyi bevételre tesz szert. Az értékesítésre kijelölt gyárakban - Horvátországban, Romániában, Csehországban, Montenegróban, Bulgáriában, Szerbiában és hazánkban - egyébként közel 6000 ember dolgozik, akiket a lépés kellemetlenül érinthet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem