4 °C Budapest

107,8 millióért rendelt pénztárcákat a Posta

Pénzcentrum
2009. augusztus 17. 08:47

A Magyar Posta Zrt. júliusban újabb szerződést kötött a kézbesítők és pénzküldemények védelmét szolgáló, speciális pénztárcák gyártására és szállítására az Alsys-2000 Vagyonvédelmi Kft-vel - derül ki a társaság közbeszerzési tájékoztatójából.

A Fejti György, az MSZMP Központi Bizottságának egykori titkára által vezetett Alsys-2000-rel ismét hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében állapodtak meg összesen 953 pénztárca szállításáról nettó 107,8 millió forint keretösszegben.

A Postánál több mint 10 ezer kézbesítő dolgozik, jelentős részük minden nap pénzküldeményeket kézbesít, védelmük érdekében a Posta 1998-99-ben kezdett el speciális eszközöket beszerezni - mondta a társaság szóvivője. A Posta a pénzfestés elvén működő technológia bevezetését választotta. Lopási kísérlet esetén a speciális pénztárcában lévő festékpatron megfesti a bankjegyeket.

Ilyen berendezéssel a fent nevezett cég rendelkezett, amely kizárólagos tulajdonosa a pénzfestés elvén működő rendszer szabadalmának. Az eszközök kizárólag a cég által üzemeltetett védelmi és jelzőrendszerben használhatók. Így a Posta a műszaki-technikai sajátosságokra és a kizárólagos jogok védelmére hivatkozva szerezheti be a pénztárcákat továbbra is hirdetmény nélküli eljárás keretében. Az új eszközök részben a meglévők cseréjét, részben bővítését szolgálják.

A Posta ezt megelőzően 2007-ben kötött szerződést az Alsys-2000-rel 940 pénztárca beszerzésére nettó 105,3 millió forintért - áll a Közbeszerzési Értesítőben. 4 évvel ezelőtt 2450 eszköz vásárlásáról döntött 257,5 millió forint keretösszegben.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?